Carta de La Xesca


Temes relacionats

L'Ajuntament seguirà treballant contra l'ocupació il·legal de pisos a Sant Cugat (21/mai/18)


  • Comparteix:

El Casal de Joves La Xesca es va fundar l'agost de 2016 fruit de la necessitat d'espais autogestionats per al jovent a la ciutat de Sant Cugat. Davant de la manca d'alternatives, i un cop esgotades les vies institucionals, un grup de joves vam decidir okupar el bloc d'edificis del número 66 de l'avinguda Cerdanyola, propietat de Banc Sabadell, per donar vida a un espai abandonat durant vuit anys que tan sols servia als interessos de l'especulació financera.

El passat dilluns 21 de Maig, al ple municipal del 21 de Maig, Cs va presentar una moció del tot barroera que va ser aprovada amb el suport de PdeCAT, PP i PSC. Considerem que aquesta moció, que associa l'okupació amb el tràfic de persones i amb el narcotràfic de forma molt poc seriosa, genera un alarmisme inútil. Com a espai okupat que som ens sentim interpel·lades, i voldríem explicar una vegada més per què apareixen espais com el nostre casal i què s'hi fa.

El projecte polític que es materialitza a La Xesca es construeix al voltant de quatre eixos: anticapitalisme, feminisme, assemblearisme i autogestió juvenil. Intentem ser un espai que doni veu a totes les joves de Sant Cugat, on puguin dur a terme el seus projectes i les seves propostes d'activitats. Entre d'altres activitats, actualment s'hi fan classes de ioga, classes de swing, trobades i reunions d'entitats del lleure (tant locals com d'altres ciutats), mercats d'intercanvi, concerts amb grups locals, tallers i xerrades sobre diverses temàtiques. En definitiva, treballem per generar un espai que va més enllà d'una proposta d'oci alternatiu.

La relació amb les veïnes del barri de Sant Francesc-Monestir ha estat, des de la festa d'inauguració, sempre molt positiva. Des de l'inici ens hem sentit acceptades pel barri fins el punt que col·laborem de forma activa amb la Xarxa Sant Francesc-Monestir, una assemblea amb veïnes, entitats i comerciants del barri implicades en dinamitzar-lo. Juntes hem organitzat la Festa Major, el Fem Barri i d'altres celebracions. Creiem, per tant, que la nostra presència ha estat i és beneficiosa per a les veïnes del barri Sant Francesc-Monestir i per al conjunt de les joves de Sant Cugat.

És per tot això (i per tot el que no hem ni esmentat!) que ens oposem frontalment als posicionaments polítics que pretenen enganyar, manipular i generar alarmisme al voltant de l’okupació. Aquesta resulta una eina de denúncia necessària, sobretot quan ens trobem a ciutats com Sant Cugat, on hi ha infinitat d'espais en desús on la única funció que tenen és servir a l’especulació immobiliària i financera (que ja sabem quines conseqüències té) i a l'enriquiment i al lucre privat dels grans tenidors.

Calen més espais autogestionats que, a banda de criticar el model de ciutat, aportin propostes alternatives i transformadores. Des d'aquí, convidem a les joves, a les veïnes i a qualsevol persona interessada a participar del Casal de Joves La Xesca, un projecte obert a tothom i molt engrescador!

Casal de Joves La Xesca



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.