El ple rebutja la participació de Jordi Pujol en un acte dels Amics de la Unesco

Aprovat només un acord de la moció del PP, que ha rebut la negativa del PDeCAT-Demòcrates


Temes relacionats

Jordi Pujol: 'Visc en una situació d'ostracisme' (19/des/18)

El PSC vol que l'equip de govern es desmarqui d'un acte que portarà Jordi Pujol a Sant Cugat (16/des/18)


  • Comparteix:

Jordi Pujol, a l'ANC el passat mes de desembre / Foto: Cugat.cat

Jordi Pujol, a l'ANC el passat mes de desembre / Foto: Cugat.cat

L'Ajuntament es posiciona contra la participació, a mitjans del mes passat, de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol en una xerrada organitzada pels Amics de la Unesco Sant Cugat - Valldoreix. Es tracta d'una postura assolida després que s'hagi aprovat només un dels quatre acords d'una moció del PP, que ha rebut el suport de tots els regidors tret dels del PDeCAT-Demòcrates i del no adscrit Xavier Cortés (membre d'Units per Avançar i exintegrant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC)). La resta d'acords del text no han aconseguit prou suport, fet pel qual l'entitat organitzadora de la conferència seguirà rebent ajuts i subvencions i podrà seguir utilitzant l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) per a les seves activitats.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La majoria de grups han retret al portaveu del PP, Álvaro Benejam, que hagi presentat un text d'aquestes característiques. La regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ho ha argumentat criticant que els populars figuren a desenes de casos de corrupció arreu de l'Estat espanyol. Benejam ha defensat el seu dret a criticar la corrupció malgrat que al seu partit s'hagin produït casos. Benejam també ha explicat que en el passat el seu entorn i el de Pujol eren 'propers' i que les pràctiques irregulars de l'expresident 'les sabia tothom'.

Per part del PDeCAT-Demòcrates, que ha votat en contra de tots els acords de la moció, ha intervingut el regidor Carles Brugarolas, únic representant de Demòcrates al grup i exmembre d'UDC. El democristià ha insinuat que les informacions que posen Pujol a l'ull de l'huracà, sorgeixen, sobretot, arran de l'auge del moviment independentista: 'Quina és la diferència entre certes informacions i les de Pujol? No serà que és que s'ha fet 'indepe'? Ai, amic! Sempre acabem al mateix punt', ha valorat.

Votació per acords
1. Reprovar la participació de Pujol a la xerrada: tots els partits han votat a favor, excepte el PDeCAT-Demòcrates i el regidor no adscrit Xavier Cortés.
2. Negar l'ús d'instal·lacions municipals als Amics de la Unesco: Cs, el PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc han votat a favor; ICV-EUiA i el PSC s'han abstingut i la resta ha votat en contra.
3. Retirar les subvencions i ajuts a l'entitat: Cs i el PP han votat a favor, ICV-EUiA i el PSC s'han abstingut i la resta ha votat en contra.
4. Instar la Generalitat i altres instal·lacions a negar espais i recursos públics que acullin actes on hi participi Pujol: Cs, el PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc han votat a favor, ICV-EUiA i el PSC s'han abstingut i la resta ha votat en contra.




Álvaro Benejam

Ara blanquejem les coses? Què passa, perquè hi ha corrupció al meu partit no puc denunciar la corrupció? He de callar? No pas!

Carles Brugarolas

Són tan vàlides les informacions sobre corrupció com les que afecten al president Pujol? No serà que es va fer 'indepe'? Ai, amic, sempre acabem al mateix lloc!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.