La recollida selectiva comuna no funciona


  • Comparteix:

Tinc 52 anys i la meva família ha viscut a la Floresta des dels anys 60. A casa sempre hem reciclat: el meu pare era d'un país nòrdic i ens va ensenyar a separar la resta orgànica, que anava a compostatge al jardí, i els papers i cartrons, que es cremaven a la llar de foc. Per sort en aquella època l'aigua i altres begudes es venien en ampolles de vidre retornables. Però l'intent de promoure el reciclatge amb contenidors compartits es descoratjador per a la gent que com jo, creu en un món més sostenible.

Tinc una bateria completa de contenidors a pocs metres de casa meva i sense excepció cada dia que hi deixo alguna cosa veig l'evidència d'infraccions: plàstics al contenidor de paper, llaunes de pintura buides al d'orgànica, cartrons al de vidre, i un llarguíssim etcètera, per no mencionar tota la resta que es deixa pel voltant, sigui el dia que sigui.

Els dies de festa aquests contenidors específics acaben desbordats perquè resulta que no sols els veïns els fem servir, sinó que hi ve molta gent de Valldoreix (això ho se perquè quan em trobo algú ficant deixalles -i sempre vénen en cotxe- els hi demano on viuen) i de més enllà encara.

Després hi ha els nomenats professionals, que per no pagar a la deixalleria deixen runes, restes de poda i tot tipus de coses, i els que vénen de nit per la mateixa raó i sembla que buidin les seves cases. Tots ells simplement fiquen les coses al contenidor que tenen més a mà, quan no ho deixen directament a terra amb l'idea que 'ja ho recolliran', ­però que no sigui davant casa seva, eh!

Se sap que si el que hi ha als contenidors està contaminat, es porta a l'abocador o a l'incinerador, i al final cada vegada hi ha menys gent que fa l'esforç de separar, perquè, de què serveix? Jo mateixa estic gairebé en aquest punt.

Una opció seria passar al sistema de Valldoreix, on la recollida és davant de cada casa i cadascú s'ha de fer responsable de les seves deixalles. També estaria bé fer més promoció del Punt Verd de Sant Cugat per conscienciar els ciutadans de les opcions i els horaris. Potser seria més beneficiós per a la ciutat i, per descomptat, per al planeta.

Veronica Blazer



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.