L'Ajuntament de Sant Cugat elimina la direcció de Seguretat i Via Pública

Les tasques que assumia la direcció es repartiran entre la regidoria i la Policia Local


  • Comparteix:

El govern prefereix augmentar la plantilla de Policia i 'aprimar la part política' / Foto: ACN

El govern prefereix augmentar la plantilla de Policia i 'aprimar la part política' / Foto: ACN

El govern de Sant Cugat ha decidit prescindir de la plaça de director de l'àmbit de Seguretat i Via Pública, que portava a terme fins ara Jaume González. Les funcions que li pertocaven les assumiran ara el regidor de Seguretat, Francesc Carol, i el cap de la Policia Local. La proposta l'ha ratificada aquest dilluns el ple municipal, amb els vots favorables dels tres partits del govern, ERC-MES, el PSC i la CUP-PC, i també els de Cs. Junts per Sant Cugat hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

Segons ha explicat Carol, eliminar aquesta figura és una qüestió 'd'optimització de recursos'. La part política de les tasques la durà a terme el regidor i la part de direcció pel cap de la Policia Local. El regidor ha argumentat que aquest càrrec existeix des de 2016 i que els delictes han anat fluctuant al llarg dels anys. Per tant, l'equip de govern ha conclòs que 'no calia'.

De la seva banda, la seva predecessora a la regidoria de Seguretat, Cristina Paraira, de Junts per Sant Cugat, ha justificat el vot contrari del seu grup dient que el director d'àmbit 'és una figura tècnica i no política'. 'Una figura transversal' que, segons Paraira, feia 'tasques de gestió' que ara no veuen clar en qui recauran.

Tots dos, això sí, s'han posat d'acord en què la seguretat 'és un pal de paller' dels seus governs, tot i que Carol ho ha desvinculat de la plaça del director d'àmbit. També ha agraït la coordinació entre cossos i la feina de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat.




Francesc Carol

Estem amortitzant una plaça que existeix des del 2016. La major part del temps que hi ha hagut govern democràtic i govern de Convergència la plaça no ha existit i la seguretat ha continuat normal i corrent. Potser no feia falta.

Cristina Paraira

Són lliures de fer l'estructura que considerin, però hi ha feines de gestió que feia el director i no hem sabut veure qui les farà ara. La direcció d'àmbit és una figura transversal, vostès creuen que ha de ser una persona uniformada i nosaltres no ho veiem així.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.