D'esquena a les veïnes i veïns


  • Comparteix:

El darrer consell de barri de Mira-sol va fer esclatar el rebuig del veïnat / Foto: Cugat Mèdia

El darrer consell de barri de Mira-sol va fer esclatar el rebuig del veïnat / Foto: Cugat Mèdia

No és nova la queixa de l'Associació de Veïnes i Veïns de Can Cabassa i del conjunt d'associacions de Mira-sol davant del silenci d'aquest govern respecte al projecte de Can Cabassa que tant ens preocupa. Tampoc és nova la manca d'informació i transparència per part del govern municipal en aquest i altres temes que afecten el barri de Mira-sol.

Van passant els mesos i res canvia en l'actitud d'aquest govern, que des de bon inici ha menystingut la feina que es va fer durant els quatre anys del darrer mandat i que va concloure en un projecte de consens que tenia en compte les necessitats del conjunt del municipi i les de l'entorn més immediat de l'espai pendent de transformació.

Després de la negativa del nou govern a respectar l'acord (deixant en res les pròpies promeses fetes per l'actual alcaldessa en campanya electoral), ens estem trobant amb un govern que no encerta a dir més respecte al projecte de Can Cabassa, sobre el qual han encarregat un estudi a l'empresa pública Barcelona Regional.

Aquest dilluns, al torn de l'audiència pública del ple municipal, se li ha demanat a l'Alcaldessa que ens digui en què consisteix l'estudi encarregat a Barcelona Regional. Quines han estat les directrius transmeses a aquesta empresa pública? Per quin motiu no es fa partícips als representants de les veïnes i veïns de les reunions de treball amb Barcelona Regional? En definitiva, per què es treballa d'esquenes a les veïnes i veïns de Mira-sol?

Novament ens hem trobat amb el mur del silenci, l'opacitat i la manca de transparència, ja que s'ha limitat a afirmar que quan tinguin notícies ens informaran, recordant a aquella vella política del 'estamos trabajando en ello' o l''això no toca' per evitar respondre a les tres preguntes que se li han formulat.

No, senyora alcaldessa, aquest no és el govern obert a la ciutadania en què la participació havia de ser al centre. No poden treballar cap endins sense tenir en compte el criteri, les inquietuds i preocupacions de les veïnes i veïns. En definitiva, no poden seguir governant sense escoltar el ciutadà (això ja ho va aprendre l'anterior govern). I escoltar és quelcom més que deixar formular preguntes al ple per seguidament no respondre-les.

En fi, li avancem que al proper plenari tornarem a formular les mateixes preguntes. A veure si tenim més sort i té a bé respondre-les.

MAGALI ROBIN és la presidenta de l'Associació de Veïnes i Veïns de Can Cabassa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.