Volpelleres, un barri amb projecció


  • Comparteix:

Volpelleres és el barri més jove de Sant Cugat / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

Volpelleres és el barri més jove de Sant Cugat / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

Volpelleres és un gran barri de Sant Cugat del Vallès que es va, encara avui, acabant de construir, i en què, segons dades de l'Ajuntament de 2019, un 45,6% dels seus habitants se situa a la franja d'entre 31 i 50 anys d'edat, els joves de 16 a 30 anys d'edat representen només el 9,4% i un 11,8% dels volpellerencs i volpellerenques tenen entre 51 i 80 anys d'edat. Els infants d'entre zero i 15 anys representen el 32,5% deixant la mitjana d'edat del barri, que forma part del districte Centre Oest, en 31 anys.

Dit això, cal que aquest barri, que tindrà una població important en el total del conjunt de la ciutat i que serà decisiu sempre en les eleccions municipals, sigui dotat d'aquells espais i serveis públics necessaris per cohesionar la seva població i fer créixer un sentiment de barri que encara avui, costa de percebre, tot i els esforços de la junta de l'associació de veïns i veïnes de Volpelleres, degut a la manca de teixit comercial que pateix el territori i d'infraestructures i espais comunitaris com pot ser l'arranjament definitiu de l'estany de la Guinardera, el parc de la Guineu, el Centre Cívic a l'antiga Masia de Can Canyameres i la segona residència pública de la ciutat per a la gent gran. No es pot negar que el barri està dotat de centres educatius públics amb esforços per part de les administracions, però cal acabar de construir els centres que ara són provisionals i pensar en els usos dels terrenys que encara queden per a equipaments. Pot ser un Centre d'Atenció Primària (CAP) per a Volpelleres?

Dues grans crisis han afectat el creixement i consolidació d'aquest barri: l'econòmica de 2008 i l'actual de la pandèmia de la Covid-19.

Tot i les conseqüències d'aquestes dues grans crisis que han afectat i afecten el barri, Volpelleres, demogràficament es pot dir que es presenta com un barri amb futur i de futur per a la ciutat, amb el que cal comptar i sumar a les potencialitats de Sant Cugat.

JOAN CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.