2.700 signatures contra el projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres

SOS Volpelleres reclama buscar un nou emplaçament per deixar "intacte" l'espai


  • Comparteix:

El bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

El bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

SOS Volpelleres segueix amb la recollida de signatures contra el projecte de l'escola La Mirada al Bosc de Volpelleres. El grup reclama que es replantegi l'emplaçament de l'edifici definitiu del centre escolar i proposa dues alternatives per preservar 'intacte' l'espai pel seu valor ecològic i per l'ecosistema. El parc de Can Canyameres i uns terrenys entre l'avinguda d'Europa i la carretera de Rubí són les propostes alternatives que plantegen per evitar cap intervenció a un espai natural 'singular'.

Segons SOS Volpelleres, la intervenció requerirà la tala de més de 600 arbres i suposa un impacte que "desfigura" el bosc existent i "trenca la unitat de conjunt". A més, també assenyala que la replantació que es vol fer, en una zona propera a l'estació de Rodalies amb un sòl molt castigat per les obres i on la supervivència dels arbres replantats estaria en risc. A més, també alerten de l'impacte que tindria el pont que hi ha projectat per connectar el bosc amb l'escola Pins del Vallès.

La membre del grup, Lurdes Miramon, assenyala que tot i que encara hi són a temps per aturar el projecte, l'Ajuntament no mostra cap mena de predisposició i per això volen seguir recollint firmes i fent accions per visibilitzar el descontentament d'una part de la població amb el projecte que acabaria amb un bosc amb "valor social i de patrimoni". Miramon ha explicat a Cugat Mèdia que les dues alternatives que proposen no tindrien tant d'impacte ecològic i seguirien donant servei al barri, tot i que amb la configuració urbanística actual, aquest solar queda a prop del barri només a través del carril bici que surt del Parc de la Guineu.




Lurdes Miramon

Un bosc urbà amb aquest valor urbà i de patrimoni demanem que es quedi íntegre.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Cal preservar el bosc de Volpelleres, igual que es va preservar l'entorn de la Torre Negre. Som-hi.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 5/oct/20


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.