Governar en època de pandèmia

Joan-Carles de Blas reflexiona sobre la gestió del govern de Sant Cugat durant la crisi de la Covid-19


  • Comparteix:

El carrer Santiago Rusiñol / Foto: Cugat Mèdia

El carrer Santiago Rusiñol / Foto: Cugat Mèdia

El govern municipal de Sant Cugat (ERC-PSC-CUP) segur que, el que menys esperava quan va iniciar la legislatura al juny de 2019, era viure una època de governança tan complexa com la que la pandèmia de la Covid-19 està posant per davant als regidors i regidores de les diverses àrees i a l'alcaldessa en primer terme. La gestió del pla d'actuació municipal de la legislatura (2019-2023), una gestió que ens oferia un canvi respecte als anteriors governs locals liderats per CiU, no es pot passar per alt, que ha de conviure amb la gestió a nivell local de les conseqüències de l'emergència que presenta la crisi sanitària i econòmica per als santcugatencs i santcugatenques.

A tot això, cal sumar que la situació marcada per la pandèmia ha posat a prova el marc legal que fins al moment havia estat resolutiu per governar els territoris dels diferents nivells d'administració. Marc legal que presenta possibilitats de millora i que de ben segur, passat aquest episodi de malson que tantes vides s'està duent per davant, ha de millorar-se i oferir més estructures plàstiques i de capacitat de resposta en els diferents àmbits d'actuació pública.

Vull amb aquesta carta traslladar el meu reconeixement al govern de la ciutat i a tots i totes els tècnics i tècniques, empleats públics que amb el seu esforç diari, estan intentant ajudar, en la mesura de les possibilitats que un govern local ofereix, a la ciutadania. Cal que en moments com aquests ens felicitem com a ciutat i ens animem davant d'aquesta complexa, difícil i llarga situació que hem de superar amb l'esforç de totes i tots.

Tinguem en compte l'escenari a governar, siguem conscients com a veïns i veïnes, prego com a ciutadà, una oposició al govern responsable i solidària i de ben segur, ens en sortirem!

JOAN-CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.