El parc de la Guineu de Volpelleres


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu del parc de la Guineu / Foto: Google Maps

Una imatge d'arxiu del parc de la Guineu / Foto: Google Maps

El carrer de Dolors Bigas del barri de Volpelleres és el carrer de la ciutat més superdotat d'equipaments infantils, una centralitat d'oferta per a infants que acaba cap al vespre/nit, convertint-se en espai de trobada per a joves, que en alguns casos acaben amb botellot. El mirador de la zona que ens permet una vista de l'entorn natural que envolta la ciutat acaba sent espai de botellot i, si es dota d'elements de lleure com jocs infantils i pistes esportives, a més, serà un espai d'ús intensiu on passejar o circular amb la bicicleta pel carril bici, serà activitat de risc.

Certament el barri necessita un parc central on els infants i joves puguin gaudir d'unes infraestructures per al lleure i la socialització fora de l'escola. I aquest espai no ha de ser el carrer de Dolors Bigas, i menys el mirador; ha de ser el parc de la Guineu, situat entre els carrers de Vallespir i el Túnel de Can Bellet, un espai magnífic que ofereix moltíssimes possibilitats.

Aquest dilluns en el consell de barri extraordinari Centre Oest hem estat debatent les propostes dels pressupostos participatius en grups de treball i, a totes llums, del tractat es pot extreure que hi ha la necessitat d'un gran parc per a infants i joves, i l'espai hi és: el parc de la Guineu. Ara bé, cal ser conscients que mentrestant no es potencia aquesta zona amb les inversions corresponents, el dèficit de zona verda en forma de parc, que el disseny urbanístic del barri de Volpelleres està fent palès a mesura que acaba de créixer, no pot ser suportat pel carrer de Dolors Bigas.

L'excés de plaça dura que hi ha a Volpelleres, plaça dels Rabassaires, Benet Cortada a l'altura del Mercat de Volpelleres i zona de l'estació FGC provoca que pares i mares del barri optin per portar als infants en massa a la zona del carrer de Dolors Bigas quan tenim el parc de la Guineu per construir.

JOAN-CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.