Ragull Centre: el preludi d'un nou conflicte veïnal a Can Cabassa, Mira-sol


  • Comparteix:

Imatge dels terrenys que acollirien el Ragull Centre / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Imatge dels terrenys que acollirien el Ragull Centre / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Aquestes darreres setmanes ha estat al centre del debat públic el projecte denominat Ragull Centre, un acudit de mal gust d'aquest govern municipal, que preveu la construcció de dos blocs d'11 plantes (has llegit bé, 11) amb 118 habitatges i 3.500 metres quadrats de superfície comercial. Un cop més, i per desgràcia ja ens tenen acostumats, aquest acord amb la propietat ha estat pres a esquenes de la ciutadania. El govern del suposat diàleg i la participació (encara ressonen les paraules del regidor de la CUP fent bandera de la participació a l'inici de mandat) ha tornat a fer evident la seva incapacitat d'escoltar les veïnes i veïns i de construir plegats el futur de la ciutat.

Ara, amb el conveni sota el braç i amb la més que lògica indignació a la ciutadania, el regidor Duch afirma de forma tan grandiloqüent com buida que "és un projecte que es pot treballar amb els veïns, podem parlar de tot, però tenim un punt de partida. Estem disposats a parlar de tot: d'alçades, d'usos i equipaments. Podem col·laborar en aquest sentit".

A Can Cabassa ja coneixem aquest "es pot parlar de tot" i "es pot treballar amb els veïns" (esperem també amb les veïnes). Efectivament es pot, però desgraciadament no voleu. La participació no es pregona, es practica. No es pot parlar de col·laboració, quan en realitat us entesteu en viure exactament el contrari, quan preneu decisions des de l'altivesa i la superioritat moral (recordem encara aquella malèvola afirmació del Sr. Duch que respecte als veïns i veïnes de Cab Cabassa declarà: "M'agradaria que els veïns entenguin que habitatge assequible no vol dir marginal", com si ens hi oposéssim per perjudicis).

A Can Cabassa ja tenim experiència de com les gasta aquest govern, per desgràcia. Ja coneixem la participació i ganes de col·laborar que tenen. Hem passat l'equador del mandat, i des del primer dia (en un veritable acte de cinisme polític, doncs l'actual alcaldessa va donar suport expressament al projecte de Can Cabassa sorgit de la participació), el primer ímput que vam tenir respecte al projecte va ser la postura que ens va traslladar el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que sense rubor va afirmar que "el projecte és del govern anterior i el nou govern no vol assumir un projecte d'un altre govern amb el que no està d'acord".

Senyora alcaldessa, a Can Cabassa sí que teníem un punt de partida per parlar de tot, teníem un projecte treballat en dues direccions entre la ciutadania i el govern municipal (i fins i tot l'oposició, en la que vostè hi era). Però van decidir imposar el seu criteri, van decidir rebutjar el projecte sense miraments, renyant fins i tot als representants veïnals.

Després del seu mentider "apoyaré..." en campanya (bé, en el seu cas "recolzaré") i del posterior trencament unilateral de l'acord entre govern i les veïnes i veïns, hem passat l'equador del mandat sense cap avenç.

En el seu dia se'ns va dir que "s'està analitzant aquest i d'altres àmbits per l'empresa pública Barcelona Regional", i com era d'esperar se'ns ha ignorat durant aquests dos anys (un cop més, a l'igual que les promeses electorals, han deixat la participació i la col·laboració al calaix).

Ara es veu que l'estudi de Barcelona Regional sembla anar sortint a la llum, i parlen d'espais d'oportunitat, traient pit del projecte Ragull Centre. Temem que sigui un preludi del que pretenen estendre a tota la ciutat, i especialment a Can Cabassa.

Senyora alcaldessa i senyor regidor, quan tindran a bé seure's amb els seus ciutadans i ciutadanes per explicar-los els suposats "treballs de la nova centralitat metropolitana de l'estació de ferrocarrils intermodal de l'Hospital General de Catalunya"?

El transcurs del temps no ens desanima, no ens afebleix, no ens fa acotar el cap. Fins i tot després de la sentència desestimatòria, en la que el jutge afirmà que si bé la demanda fou "construïda amb passió i fermesa", es veia obligat a desestimar-la per no venir acompanyada d'una pericial, que aquesta associació de recent creació no es va poder costejar (David contra Goliat).

Continuem asseguts a taula, amb la mateixa fermesa que a l'inici, esperant que justifiquin com el govern de la participació es nega a acceptar-la quan no els agrada el resultat. Quan vulguin seure aquí ens trobaran.

Ja veieu, veïnes i veïns de Ragull Centre, no dipositeu gaires esperances en el diàleg i participació d'aquest govern. A Can Cabassa ha estat i és inexistent. Ara bé, que no oblidin que els representants de les associacions seguirem defensant els interessos de les veïnes i veïns a qui representem, i seguirem defensant amb fermesa la proposta participada i de consens que va sorgir després de quatre anys de feina. No volem sorpreses. No acceptem la imposició.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE CAN CABASSA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.