Balanç de la gestió municipal i protecció de la biodiversitat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'entrada al Bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de l'entrada al Bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

Davant de les greus imprecisions exposades per l'alcaldessa, cal recordar que l'informe de Protecció Civil no va ser una galleda d'aigua freda, ja que venia motivat pel desistiment del compromís del cobriment de la via, el qual va permetre construir l'institut. Aquest desistiment sí que va ser una sorpresa i el van fer d'amagat, com les obres de la fase 1 (vacances del 2019) que han destrossat 4.500 metres quadrats de bosc, encimentant i suprimint tota la vegetació, 500 arbres adults inclosos. Ara ve la segona fase, amb una passarel·la per sobre la riera, sobre pilons de ciment que afecten fins i tot l'aqüífer.

I ara ens volen fer creure que no es talen arbres sinó que es trasplanten i que es recupera tot, però en el seu pla de 'compensació' que han pressupostat, no es trasplanta cap arbre de més de 45 cm de perímetre (els més útils per preservar els hàbitats d'ocells i petits mamífers), entre ells l'únic roure catalogat i de més de cent anys. Els mateixos informes ambientals de l'Ajuntament i de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTAAA), ja indiquen que els danys a l'ecosistema seran irreparables (no es trasplanta un ecosistema!).

El bosc de ribera i mediterrani no es valora per l'edat ni el tipus d'arbres, sinó per la seva necessària contribució i preservació de la biodiversitat, la qual està actualment en forta davallada i és urgent preservar-la i posar-hi més metres quadrats per regenerar els boscos de forma natural, no menys.

XAVIER BONA és biòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.