El nou CUAP de Sant Cugat farà radiografies d'urgències les 24 hores

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària estarà obert de manera ininterrompuda per resoldre urgències de baixa i mitjana complexitat


  • Comparteix:

Amb l'obertura del nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Sant Cugat -annex al CAP de La Mina-, la ciutat ja disposa d'un servei de radiografies d'urgència les 24 hores, cosa que fins ara només s'oferia entre setmana i durant el dia. Així ho ha anunciat aquest dimarts la directora del CAP Sant Cugat, Raquel Hernández, durant una visita que s'ha fet a les instal·lacions del nou CUAP. A la visita l'han acompanyat la regidora de Salut, Gemma Aristoy, i la secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó.

Hernández ha volgut destacar la millora que això suposarà per a l'atenció primària: "Ara el CUAP ha guanyat professional propi, de 8 h a 20 h, ha guanyat capacitat d'observació que no teníem, ha guanyat la radiografia les 24 hores, que era fins a les 00 h, i la capacitat de fer analítiques. Tot això són bones notícies per guanyar resolució a la primària".

Budó ha destacat la importància que aquest servei arribi ara, perquè no es menystinguin les urgències de problemes de salut que no estiguin relacionats amb la Covid-19. "El d'avui a Sant Cugat és un pas important. Un pas que dona cobertura a 100.000 habitants. Per tant, és un pas important dotant-nos d'uns serveis addicionals que en aquest moment no teníem. Però no només això, sinó que jo també crec que és important la visió comunitària d'aquest CUAP. També com treballarem la integració amb tots els malalts crònics de la ciutat, que també es podrà fer un seguiment des d'aquest CUAP", ha afegit Budó.

Per la seva banda, Aristoy ha reivindicat la falta que feien aquests serveis a la ciutat: "Era una necessitat de la ciutat. Donarà equitat a aquest territori. És una ciutat amb molta població, i teníem aquesta petita mancança que ara resolem amb aquestes urgències continuades, que a més faran aquesta selecció de la gravetat, i si cal la derivació a l'hospital".

El nou dispositiu estarà obert les 24 hores, s'hi podran fer analítiques i comptarà amb nous boxs d'observació per resoldre les urgències de baixa i mitjana complexitat. D'aquesta manera, es volen evitar les derivacions d'urgència a l'hospital.






Raquel Hernández

Ara el CUAP ha guanyat professional propi, de 8 del matí a 8 de la tarda. Ha guanyat capacitat d’observació que no teníem, ha guanyat la radiografia les 24 hores, que era fins a les 12 de la nit, i la capacitat de fer analítiques. Tot això són bones notícies per guanyar resolució a la primària

Meritxell Budó

El d’avui a Sant Cugat és un pas important. Un pas que dona cobertura a 100.000 habitants. Per tant és un pas important dotant-nos d’uns serveis addicionals que en aquest moment no teníem. Però no només això, sinó que també jo crec que és important la visió comunitària d’aquest CUAP. També com treballarem la integració amb tots els malalts crònics de la ciutat, que també es podrà fer un seguiment des d’aquest CUAP

Gemma Aristoy

Certament, era una necessitat de la ciutat. Donarà equitat a aquest territori. És una ciutat amb molta població, i teníem aquesta petita mancança que ara resolem amb aquestes urgències continuades, que a més faran aquesta selecció de la gravetat, i si cal la derivació a l’hospital



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.