Carta oberta als polítics del meu poble


  • Comparteix:

Mireu aquest link del llibre que parla del poble d'art. Caldria que el lleguéssiu per conèixer la força d'un segle d'art que avui encara marca el meu poble. En el camp de les Belles Art, heu descuidat l'ànima santcugatenca i la força que hem donat mitjançant l'art a l'esperit universal.

L'ànima de la vila no pot decaure. Avui som notícia per la recuperació, aquí i a fora, del nostre esperit avantguardista. La nostra arrel en tapís no s'ha cuidat prou. Recentment els tres puntals de la nostra història, Grau Garriga, Delcloux i Royo, han inaugurat exposicions sense pena ni glòria al seu poble. No podeu desfer l'esperit artístic.

En els programes electorals cal redreçar la sensibilitat històrica d'aquesta santa terra. Cal incloure també la indústria cultural en els programes electorals. L'alcaldessa de Barcelona presenta dijous al Saló de Cent, amb la presència del president de la Generalitat i món cultural del país, els anys Picasso, Tapies i Miró tan vinculats amb Barcelona.

Aquest galerista s'ha implicat en el fet, ja que tots tres varen també participen en la renovació del tapís l'Estat espanyol. Nosaltres farem cada any una mostra recordant la implicació amb Sant Cugat, i els santcugatencs que varen treballar en les seves obres: Busquests, Aymerich, Royo, Delclaux, Solá, Cortijos...

Els avui avis del poble volem recuperar la veu d'un poble d'art. Espero que els partits polítics sensibilitzin els seus programes electoral en aquest aspecte tan minoritari, però que ha marcat la ciutat.

Respectuosament,

JOSEP CANALS, galerista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.