L'escola La Mirada: un projecte megalòman o una oportunitat de futur?


  • Comparteix:

La plataforma veïnal SOS Bosc Volpelleres, amb del suport d'ADENC, ha judicialitzat el conflicte aturant la construcció de l'escola La Mirada, deixant gairebé mig miler de nens en barracots a l'espera que el TSJC determini si es poden o no trasplantar 115 arbres i talar 40 pins. Però, si la veritable preocupació d'aquestes entitats són els arbres, llavors per què en una taula rodona han posat en dubte la necessitat de construir una escola de tres línies a Sant Cugat? Ara resulta que es tracta d'un projecte megalòman, amb un pati massa gran i que suposa una dispendi públic inadmissible. Demanen construir una escola més 'humil' que no es passi ni un mil·límetre del mínim establert per la Generalitat i, per descomptat, dins el Parc equipat del bosc de Volpelleres, ni pensar-ho! Aquests arbres ja hi eren abans que arribaren els 'nouvinguts' i ara 'de fora vingueren i de casa ens tragueren'.

Però realment ha de ser SOS Bosc Volpelleres qui opini sobre la mida que ha de tenir o no una escola a Sant Cugat? És aquesta la seva especialitat? Potser no saben que la Mirada és la dotzena escola pública planificada com la única escola de tres línies ue hauria de permetre absorbir el creixement del municipi i, en concret, del nou barri de Volpelleres. Potser tampoc són coneixedors que La Mirada ajudaria a assumir la demanda de places que fins ara es fa tensant els altres 11 centres educatius públics de la ciutat i que s'han hagut de generar cursos bolet any rere any augmentant les ratios a diferents escoles de tota la ciutat.

Segurament SOS Bosc Volpelleres, i tampoc ADENC, han pensat que la construcció d'aquest projecte singular, pioner, integrat a la natura, amb més espai exterior pot ser un exemple a seguir de cara a les futures escoles públiques del Sant Cugat i potser de Catalunya. Ja veiem que no els agraden els projectes educatius públics ambiciosos, ni tampoc apostar per l'educació pública de qualitat. Així doncs, millor seguim com sempre i no canviem res.

Marc García membre de SOS La Mirada



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.