'Resposta del regidor a la senyora Mercè Valderrama'


  • Comparteix:

Benvolguda Mercè, he escrit diverses vegades sobre aquest tema i, veient que vostè parla de l'hàbitat natural del porc senglar, em sembla que ens entendrem. Efectivament, el seu hàbitat natural és la serra de Collserola, de manera que el que hauríem d'aconseguir és que els senglars es mantinguessin en aquest indret. Malauradament, en alguns casos això no passa, principalment per dues raons.

La primera és que reben un reclam de la ciutat d'allò que podríem anomenar una l''oportunitat de menjar': escombraries fora dels contenidors, un mal entès 'amor pels animals' quan se'ls alimenta... Aquestes pràctiques s'haurien d'eliminar pel bé dels mateixos animals.

Una segona raó és que, en aquests moments, hi ha superpoblació de senglars al Parc de Collserola. La població i equilibri de qualsevol espècie animal necessita tant l'oportunitat de menjar com de ser menjat i, en el cas dels porcs senglars, no existeix cap animal al parc que reguli la seva expansió imparable.

Per evitar aquestes incursions a la ciutat i per reduir-ne la població, durant els mesos de gener i febrer l'Ajuntament, la Policia Local, els agents rurals i els guardes del Parc de Collserola hem validat una xarxa de 15 punts, en condicions de total seguretat, on apliquem la tècnica de l''aguait nocturn'. Això vol dir que se'ls atreu fins a aquests punts i, un cop allà, se'ls elimina. Apart d'això, la Generalitat de Catalunya aprova cada any un pla tècnic cinegètic que inclou la realització de batudes anuals amb la intenció de reduir la població de senglars.

Deixi-m'ho dir a la meva manera: a Collserola, no hi ha caça. Però, d'una manera programada, en dates controlades i amb el màxim respecte, cal que juguem a la figura del depredador dels senglars, ja que, desgraciadament, la natura no ens en proveeix a Collserola. I és una figura que tant vostè com jo ens voldríem estalviar.

Cordialment,

Joan Puigdomènech
Regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.