La igualtat des d'un mitjà de comunicació de proximitat

Mónica Lablanca, directora de Cugat.cat


  • Comparteix:

Aquests dies commemoratius del 8 de març, hem vist manifestacions per tot el país per reclamar la igualtat entre homes i dones. I Sant Cugat ha estat un clar reflex d'aquesta voluntat de lluitar per una societat més igualitària i en la defensa dels drets de les dones.

Cugat.cat s'ha sumat també a aquesta commemoració amb una campanya on santcugatencs i santcugatenques com Marta Pessarodona, M. Lluïsa Espín o Jesús Carballo, han explicat què podem fer per contribuir a generar entorns més igualitaris.... Homes i dones compromeses i lluitadores, cadascú en el seu àmbit.

Però la igualtat no és qüestió d'un sol dia, sinó d'una actitud, d'un propòsit, d'una voluntat ferma d'avançar realment cada dia en aquest objectiu de fer una societat més justa, més igualitària, que tots anhelem.

I en això, els mitjans de comunicació tenim molt a fer:

Cugat.cat, més enllà de ser un mitjà públic que treballa per garantir les necessitats democràtiques socials, educatives i culturals, i un accés a una informació veraç objectiva i equilibrada, incorpora un altre valor prioritari: la igualtat en el tractament de la informació.

L'equip que dirigeixo promou activament la igualtat entre homes i dones, oferint les mateixes oportunitats i igualtat de tracte, integrant la perspectiva de gènere i l'ús del llenguatge no sexista en les informacions que oferim.

Batallar per no caure en estereotips, apostar per entrevistes a perfils de dones en aquells àmbits que a priori, són sectors majoritàriament d'homes, potenciar el talent femení, o visibilitzar situacions de violència de gènere, són algunes de les premisses que Cugat.cat té com a eix central de la seva informació.

Tot un repte, i tot un objectiu que només des del compromís ferm i continuat de tota una redacció, un sentit exigent de servei públic i de ser corresponsables entre tots i totes per fer una societat més democràtica, justa, equilibrada i igualitària, ho podrem aconseguir.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.