Cugat Mèdia: el lideratge de la comunicació de proximitat


  • Comparteix:

Mònica Lablanca, a la redacció de Cugat Mèdia

Mònica Lablanca, a la redacció de Cugat Mèdia

Cugat Mèdia arriba als 37 anys amb un marcat dinamisme de superació i entusiasme. El seu caràcter emprenedor, el va convertir en el primer mitjà de comunicació de proximitat en fer una transformació multimèdia passant de ser l'emblemàtica Ràdio Sant Cugat a ser el grup de comunicació multimèdia Cugat.cat, amb una ràdio, un diari i una televisió digitals.

I aquest caràcter dinàmic i entusiasta fa que estiguem en constant evolució, avançant en una ferma voluntat: la d'oferir a la ciutadania un projecte comunicatiu de ciutat, àgil, eficaç i útil, que garanteixi l'accés a la informació per fer de Sant Cugat una ciutat més informada, més crítica i més democràtica. Uns valors que són, avui en dia, més necessaris que mai.

I ho fem sota un eix central que es transmet en tot el que fa Cugat Mèdia: la voluntat de servei públic, és a dir, la voluntat de contribuir a fer ciutat, d'enfortir les entitats, les empreses, els comerços, les iniciatives ciutadanes... En definitiva: la ciutadania, a qui ens devem i per a qui treballem. I ho fem amb una aposta clara per la qualitat informativa i la informació de servei.

Però també sota uns valors i uns compromisos essencials: el compromís amb la informació mediàtica i els joves, promovent espais i activitats per combatre la desinformació a les xarxes socials i els nous canals digitals. La innovació és un altre dels eixos clau: la constant evolució per estar al dia de les necessitats dels santcugatencs i els seus hàbits de consum d'informació ha generat l'adaptació continuada a noves plataformes, canals i suports i oferir la informació adaptada a cada un d'ells.

I un exemple d'aquesta manera de fer i ser, ho demostra el pas de Cugat.cat a Cugat Mèdia, un nom que ens identifica, encara més, amb el que fem i som. Un mitjà fort que es consolida dia rere dia però alhora flexible i àgil, capaç d'adaptar-se a les necessitats de diferents canals i suports digitals i audiovisuals. I d'aquí la nostra col·laboració amb mitjans de comunicació locals, comarcals i nacionals és cada vegada, irremeiablement més necessària i justificada. I ho fem de la mà de la tasca inestimable de la Xarxa Audiovisual Local.

I és que, els mitjans locals ja no son aquells pels quals passa un becari o un estudiant, fa pràctiques, aprèn a fer periodisme i marxa a treballar 'de veritat'. Els mitjans locals tenen un nivell de professionalitat i exigència igual o més que qualsevol altre mitjà. Oferim un enfocament de la notícia únic i a vegades, més veraç que qualsevol altre, pel grau de coneixement del territori i el seu context.

Una professionalitat que, nosaltres mateixos, els mateixos mitjans de proximitat, hauríem de defensar amb fermesa i contundència i, sens dubte, un lideratge del sector del que, des de Cugat Mèdia, volem continuar ser referent.

MÒNICA LABLANCA és directora de Cugat Mèdia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.