Ho confesso...

Tornar a la ràdio tradicional... amb radioteatre


  • Comparteix:

Mònica Lablanca, a la redacció de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Mònica Lablanca, a la redacció de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Ho confesso: no em costa gaire entusiasmar-me amb alguna idea o projecte que pugui representar un repte o una innovació. Fer, provar, equivocar-se, però en definitiva avançar és el que més em motiva i m'ajuda a sentir-me activa professionalment.

Amb aquest esperit vaig rebre la idea de la Teresa Canas quan em va demanar poder fer teatre per ràdio, crec que amb cert interrogant de quina seria la meva resposta. Jo la coneixia més a ella que ella a mi (Sant Cugat és un poble), i de seguida vam veure que podríem desenvolupar un projecte engrescador.

I em direu: fer teatre per ràdio és innovació? És un repte nou? Doncs sí. Recuperar un format que havia funcionat en una època determinada, on tota la família seia al voltant de la ràdio per escoltar teatre i adaptar-lo als nous usos i fórmules de consum de la ràdio d'avui en dia, amb la gran competència de mitjans existents, és un repte apassionant.

Estem recuperant la ràdio més tradicional, aquella que antigament ens feia companyia a cada moment i ens feia sentir que no estàvem sols, però adaptada als temps d'ara, on les tecnologies són, més que mai, les nostres aliades.

I és per això que el podcast, que ens permet escoltar els programes en qualsevol moment, és una eina fonamental per recuperar aquell esperit de fer radioteatre i garantir el seu consum a qualsevol hora del dia.

És un gran repte, com ho és poder fer que els nostres adolescents i joves escoltin teatre també per la ràdio. Que ells i elles, que viuen en un món dominat per l'audiovisual on la imatge adquireix tot el protagonisme, deixin pas a la imaginació, a la creació imaginària, a la fantasia... Gràcies a la fórmula de ràdio teatre pot significar que gaudeixin d'un exercici inspirador i creatiu magnífic.

Hi ha molt a fer, però sense dubte, des de Ràdio Sant Cugat i el grup Cugat Mèdia avancem, ens reinventem i sobretot treballem diàriament per una de les nostres missions de servei públic fonamental: donar suport a les entitats de la ciutat per contribuir així a enfortir el teixit associatiu de la ciutat, fonamental per mantenir les arrels que ens identifiquen com a poble.

Aquest és el nostre compromís. Un mitjà públic que mira la ciutat i que és allà on es vol emmirallar per ser la casa de totes i tots.

MÒNICA LABLANCA és la directora de Cugat Mèdia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.