Àngel Casas, Oriol Nicolau i Joan Aymerich expliquen les 'fites' dels seus respectius mandats


  • Comparteix:

Àngel Casas, Oriol Nicolau i Joan Aymerich, en declaracions a Ràdio Sant Cugat, han destacat la 'satisfacció' per haver contibuït a fer de Sant Cugat la ciutat emergent que és avui. En els primers anys, durant l'etapa de Casas, tot i les dificultats econòmiques, es va aconseguir posar en marxa serveis com les escoles bressol municipals o recuperar la Casa de Cultura. Nicolau ha destacat les negociacions, en la seva etapa, per portar empreses tecnològiques, mentre que Aymerich recorda de la seva etapa la creació de Promusa o la construcció del Centre Cultural.

En declaracions a aquesta emissora, els tres exalcaldes han fet una valoració de la seva etapa al capdavant de l'Ajuntament.

Segons el primer alcalde, Àngel Casas, van ser anys durs, sobretot al principi, quan es venia d'un llarg - i erm- camí de 40 anys de dictadura i per tant, de pèrdua de llibertats. Calia dotar la ciutat de serveis bàsics com ara escoles bressol i altres equipaments, sense comptar amb els recursos necessaris. Sovint els pocs recursos se substituïen amb il·lusió, voluntat i la col·laboració de la societat civil:

Àngel Casas

Teníem ganes de col·laborar amb la societat civil. El més difícil va ser l'eficiència perquè no teníem finançament o era poquet.


El 1983, el socialista Oriol Nicolau agafa el relleu a Casas i governa la ciutat fins el 1987. La creació de la Universitat Internacional de la Pau (UIP) i l'assentament a la ciutat de les primeres empreses multinacionals del sector tecnològic són algunes de les fites que recorda amb més satisfacció Nocolau. De tota manera creu que més important que el que es va fer és, potser, el que es va evitar fer coim ara el projecte inicial del Túnels de Vallvidrera:

Oriol Nicolau

Recordo haver dut la Sharp i HP. Però crec que vam poder aturar els Túnels de Vallvidera i el creixement de ciutat.


El 1987, l'alcaldia passa a mans de Convergència i Unió que segueix governant la ciutat. Joan Aymerich es va encarregar de dirigir l'Ajuntament durant tres mandats durant els quals la ciutat ha donat un tomb important amb equipaments i infraestructures. Aymerich ha explicat que, ara, quan camina per la ciutat pot observar - a dreta i esquerra - alguna obra o equipaments fet durant aquests 12 anys.

L'exalcalde ha destacat una 'perla' de cada un dels madats: la constitució de Promusa, en el primer; el Centre Cultural, la Biblioteca i els cinemes, en el segon; i la Rambla del Celler en l'últim mandat:

Joan Aymerich

En el primer mandat vam aconseguir fer 711 pisos a Promusa; el segon el Centre Cultural i el tercer, el cobriment de la Riera i la Rambla del celler.


Actualment els tres exalcaldes estan retirats de la política activa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.