Els tres primers alcaldes de la democràcia reben la medalla d'or amb una crida a enfortir la democràcia local


  • Comparteix:

La necessitat d'enfortir la democràcia local a través de la participació i del treball conjunt de tots els partits polítics ha estat un dels missatges centrals de la celebració dels 25 anys dels ajuntaments democràtics. Àngel Casas, Oriol Nicolau i Joan Aymerich, els tres primers alcaldes d'ençà de la recuperació de la democràcia, han rebut de mans del seu successor, Lluís Recoder, les medalles d'or de la ciutat en reconeixement a la seva tasca al servei de la ciutat.

El primer alcalde escollit per voluntat popular l'any 1979, el socialista Àngel Casas, ha fet una crida a continuar treballant per aprofondir la democràcia local a través de la participació ciutadana i de la concertació de tots els partits polítics. Casas, que va governar la ciutat fins el 1983, ha anunciat que cedirà la medalla d'or a l'alcalde que, en el futur, sigui capaç de formar un equip de govern amb presència de tots els grups polítics, integrant les seves propostes a l'acció de govern.

Àngel Casas

El partit majoritari hauria d'integrar les propostes de la resta de partits que siguin beneficioses per a la ciutat.


El també socialista Oriol Nicolau, que va ocupar el càrrec d'alcalde entre 1983 i 1987, ha recordat que la democràcia local no consisteix només en anar a votar cada quatre anys. Segons Nicolau, cal un compromís actiu de la ciutadania i habilitar canals de participació.

Oriol Nicolau

Fa 21 anys vaig dir que la democràcia no és només votar cada quatre anys. Cal que la ciutadania sigui un agent actiu i compromés.


El tercer alcalde de la represa democràtica, el convergent Joan Aymerich, ha fet un record emotiu dels seus anys de gestió al capdavant del consistori. Aymerich ha recordat especialment els inicis de la recuperació de la democràcia, quan els representants de tots els partits treballaven conjuntament i amb il·lusió per sortir de la foscor de la dictadura.

Joan Aymerich

L'any 1979 volíem fer moltes coses, teníem molta il·lusió acumulada, i no ens importava sacrificar-nos per la ciutat.


L'encarregat d'atorgar les màximes distincions de la ciutat ha estat l'actual alcalde. Lluís Recoder ha agraït als tres exalcaldes els seus esforços al servei de la ciutat i ha assegurat que han estat un exemple per als polítics que ara tenen responsabilitats al consistori.

Lluís Recoder

Han de recordar els bons moments dels seus mandats. Va valer la pena, els movien ideals nobles i un imperatiu ètic. Nosaltres hem après d'ells.


L'acte de lliurament de les medalles d'or de la ciutat als tres primers alcaldes de la represa democràtica ha tingut lloc en el marc d'un ple extraordinari, en què també s'ha homenatjat a totes les persones que han contribuït, des del consistori, a fer de Sant Cugat la ciutat que és avui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.