Aturada momentàniament la tala d'arbres a l'Eixample Sud després d'una protesta veïnal


  • Comparteix:

Veïns i tècnics negociant al carrer de Sant Eduard

Veïns i tècnics negociant al carrer de Sant Eduard

La tala d'arbres prevista aquest dimecres al matí a l'entorn del carrer de Sant Eduard de l'Eixample Sud ha quedat momentàniament aturada. Sis veïns del barri s'han encadenat a diversos arbres de la zona per evitar-ne la tala i això ha generat unes negociacions amb els tècnics municipals, a les quals s'ha sumat una dotzena de ciutadans del barri amb diverses queixes sobre la zona. Finalment, s'ha acordat talar només els arbres morts i planificar una nova reunió entre residents i l'Ajuntament per aclarir el projecte de tala. La tala forma part dels treballs del consistori per adequar les voreres a l'amplada que marca la llei.

Una de les veïnes, Marta Andreu, ha explicat que se senten insegurs per les actuacions que vol emprendre l'Ajuntament en aquest àmbit, tot i les reunions mantingudes en els darrers mesos i la disconformitat de part del veïnat. Alguns residents aposten per millorar els escocells de les voreres per solucionar el problema d'accessibilitat de les voreres i reclamen un compromís per escrit de l'Ajuntament per no talar cap més arbre.

Marta Andreu

Ens sentim molt insegurs perquè veiem que es fan reunions, però a l'hora de la veritat t'aixeques al matí i et trobes els cartells de tala. No estem contents perquè avui ho hem impedit però demà no ho sabem. El que volem és un compromís per escrit de l'Ajuntament en què es comprometi a no talar cap més arbre a l'Eixample Sud i que omplin els escocells de les voreres.


Andreu considera que la proposta que ells presenten és la més econòmica i la millor per a totes les parts del barri, on hi ha veïns que defensen postures contradictòries tant sobre l'aparcament a la zona i l'amplada de les voreres com pels que volen que els arbres continuïn com estan.

Marta Andreu

Volem que ens deixin el nostre carrer com els veïns demanem que el volem. És el més econòmic, el millor per al grup dels pàrquings i per al grup dels arbres, que també es quedaria satisfet. Hi ha un mínim d'accessibilitat, que no arribaria als 90 centímetres però gairebé. No volem que utilitzin els nostres impostos per talar arbres.


Els veïns han recordat als tècnics municipals presents aquest dimecres a la discussió al carrer que a la via hi ha pals telefònics i de llum, i senyals de trànsit que dificulten més que els arbres el pas per la zona tant per a cadires de rodes com per a cotxets, i han reclamat posar fil a l'agulla a tot.

Inicialment, la voluntat de l'Ajuntament era talar una quarantena d'arbres del carrer de Sant Eduard per ampliar les voreres i adequar-les a la normativa, però la pressió veïnal va frenar entre finals de l'any passat i inicis d'aquest l'actuació i es van obrir unes negociacions.

Segons el consistori, es va acordar mantenir intactes els arbres d'una vorera i retirar els de l'altre. Per a aquest dimecres, hi havia programada la tala de 20 arbres i la replantació d'una desena. Alguns dels veïns, però, neguen que acceptessin aquesta proposta.

Imatges cedides pels veïns

/

/



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.