L'Ajuntament garanteix la continuïtat dels cicles de cinema i una gestió participada de la Sala Polivalent


Temes relacionats

ERC-MES i les JERC reben amb cautela l'anunci de la construcció de la Sala Polivalent (11/gen/18)

Cinesa marxa de Sant Cugat i part de l'equipament es convertirà en la Sala Polivalent (11/gen/18)


  • Comparteix:

Foto: Lluís Llebot

Foto: Lluís Llebot

L'Ajuntament mantindrà l'activitat cinematogràfica a les sales fins ara gestionades per Cinesa. La voluntat de l'equip de govern és conservar l'oferta dels cicles de cinema que acull l'equipament i la versió original. L'anunci arriba un cop s'ha fet públic que Cinesa no prorroga la concessió que té dels Cinemes de Sant Cugat i que l'Ajuntament redimensionarà la part superior de les instal·lacions que acolliran la reclamada Sala Polivalent. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat que la gestió de la sala serà participada amb les entitats de la ciutat.

L'ubicació de la sala 'vol donar continuïtat al punt cultural neuràlgic de la ciutat' on hi ha el Teatre-Auditori, l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i la biblioteca central.

Les obres començaran l'últim trimestre de l'any, i suposaran l'eliminació de les dues sales de la planta superior dels cinemes i mantenir les dues restants. El projecte preveu eliminar la paret que separa les dues sales i anivellar el terra per aconseguir un únic espai amb una capacitat aproximada de 500 persones assegudes o de 1.000 dretes.

Tot i la reducció de sales, l'objectiu de l'Ajuntament és mantenir l'oferta cinematogràfica al centre de la ciutat. La voluntat del consistori és municipalitzar la gestió i mantenir l'aposta pels cicles de cinema sense fugir de les propostes més comercials. Són paraules de Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Estem treballant per mantenir una oferta comercial perquè els santcugatencs puguin venir a veure Star Wars al centre de la ciutat i no s'hagin de desplaçar.


Tot i que el pressupost de les obres és de mig milió d'euros, la reforma de l'espai té un cost de 400.000 euros. Els 100.000 restants es dedicaran a la construcció dels dos bucs d'assaig que finalment s'ubicaran al Casal Torreblanca.

Des de l'Ajuntament, també han destacat la polivalència de la sala, que acollirà tot tipus d'activitats que poden ser des d'una ballada de sardanes a un sopar popular, una fira comercial i un concert, entre d'altres. Pel que fa a la gestió, la titular de Cultura ha explicat que tenint en compte que ha de donar aixopluc al teixit associatiu és important que les entitats hi participin.

Carmela Fortuny

Estem parlant d'un model de gestió participada, entesa com un model de cogestió, on de manera coordinada, reglada, dimensionada, buscant criteris de sostenibilitat i de rigor, administració i entitats intentarem fer-ho el millor possible.


Les obres haurien d'estar enllestides el primer trimestre del 2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.