Sant Cugat crearà una oficina d'atenció i informació al pensionista


Temes relacionats

Partits polítics i pensionistes debaten sobre el sistema de pensions i altres reivindicacions (14/jun/18)

Fortuny estrena el mandat estenent la mà als pensionistes ( 8/jun/18)


  • Comparteix:

El col·lectiu va fer sentir les seves reivindicacions al ple d'aquest febrer

El col·lectiu va fer sentir les seves reivindicacions al ple d'aquest febrer

Sant Cugat obrirà una oficina d'atenció i informació al pensionista. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns per unanimitat la proposta, fruit d'una moció presentada per la CUP-PC, el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC. Inicialment el nou servei s'ubicarà a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, tot i que l'objectiu és que en un futur la nova oficina tingui seu pròpia.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha defensat la necessitat d'aquesta oficina especialitzada.

Núria Gibert

Aquest col·lectiu està en una situació de vulnerabilitat i precarietat. Com a administració hem de posar totes les eines per pal·liar aquesta situació.


La moció s'ha aprovat dues setmanes després de la trobada entre l'alcaldessa, Carmela Fortuny, i la Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat. En aquesta reunió, Fortuny ja va anunciar la creació d'aquest nou servei de la mà de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) i es va comprometre a treballar per pal·liar la situació de vulnerabilitat que pateixien persones d'aquest col·lectiu a causa de les retallades que han patit les prestacions.

La tinenta d'alcalde de Govern Obert, Joana Barbany, ha avançat algunes de les mesures que es volen posar en marxa per aquest col·lectiu.

Joana Barbany

Es va arribar a l'acord de crear una revista, augmentar les ajudes al pagament d'IBI i la creació d'una taula de treball periòdica.


Tots els grups han celebrat aquest nou pas cap a l'atenció d'un col·lectiu que a Sant Cugat aglutina més de 12.000 persones, el que significa gairebé un 13% de la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.