Un emú passeja pel centre de Sant Cugat

Durant el dispositiu de la Policia Local per a la captura, l'animal ha caigut mort


  • Comparteix:

Alguns santcugatencs hauran rebut aquest dimecres un missatge de Whatsapp o una trucada dient que un emú corria pel centre de la ciutat. No era pas una broma. La Policia Local ha capturat un emú al carrer de Barcelona, sobre les cinc de la tarda, en un dispositiu en què han participat dues motos i dues patrulles. Segons ha confirmat la Policia Local a Cugat.cat, el cos ja era coneixedor de l'existència de la bèstia al matí arran d'una trucada ciutadana.

No ha estat fins a mitja tarda quan els avisos s'han incrementat en aparèixer l'animal a la plaça de Can Cadena. Des d'allà, l'emú ha iniciat un periple que l'ha portat pel passeig de Valldoreix, carrer de Sant Antoni, carrer de Francesc Moragas, avinguda de Gràcia i el carrer de Barcelona, on l'animal ha caigut fulminat.

De moment es desconeix com l'animal corria sol pel municipi. El cos de seguretat ha apuntat la possibilitat que la bèstia procedeixi d'alguna finca d'algun districte o d'un altre municipi. No és la primera vegada, ha dit el cos, que s'ha vist un emú a la ciutat. Una vegada una bèstia com aquesta va escapar-se d'una finca de les Planes.

La brigada municipal s'ha ocupat de la retirada del cadàver, que ha estat traslladat als frigorífics on es dipositen els animals que moren a la via pública per després ser incinerats. L'Ajuntament ha localitzat aquest dijous el propietari de l'animal, que haurà de fer-se càrrec de la incineració. A Twitter, el consistori ha informat que s'obriran diligències per si s'ha d'aplicar algun tipus de sanció contra el propietari.

L'Ajuntament aprofita per recordar que els propietaris d'aquest tipus d'animals 'han de garantir la seva seguretat i la de qui els envolta', perquè podria haver causat greus danys físics i materials. El consistori treballa per tenir un protocol d'actuació per a aquests casos que es detallarà properament.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.