2010: Una nevada col·lapsa Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat es va despertar de color blanc / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat es va despertar de color blanc / Foto: Cugat.cat

El 8 de març de 2010 Sant Cugat vivia una nevada que recordaria durant anys. Aquell dia, la ciutat va despertar-se amb una fina capa de neu que en un primer moment semblava quelcom passatger, però que va acabar per convertir-se en un fort temporal que va aïllar algunes urbanitzacions, va provocar talls de llum, va obligar a tancar escoles i va posar a prova els serveis d'emergències municipals, que van passar dues nits sense dormir per resoldre les nombroses incidències.

La nevada d'aquell any, va costar-li a la ciutat més de 300.000 euros, uns diners que van servir per pal·liar els efectes del temporal que es van allargar durant setmanes. Els dies posteriors a la nevada l'Ajuntament va haver de continuar fent tasques de neteja de les franges de protecció a les zones de la Floresta, les Planes i Sol i Aire.

Una de les zones més afectades per la nevada va ser la serra de Collserola, ja que el temporal va tombar aproximadament 30.000 arbres al Parc de Collserola i van quedar afectades 8.000 hectàrees per la caiguda d'arbres i per danys a la vegetació. Després de l'estiu encara hi havia zones boscoses que eren de difícil accés.

La carretera de la Rabassada, a la nevada del 2010 (2010) / Foto: Marga Almirall
La carretera de la Rabassada, a la nevada del 2010 (2010) / Foto: Marga Almirall

La mobilitat i els serveis, també es van veure intensament afectats. Moltes persones es van quedar atrapades a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Renfe, que van suspendre el seu servei des de primera hora de la tarda. L’Ajuntament va habilitar el pav1 de la rambla del Celler per acollir aquelles persones que no podien tornar a casa.

Molts comerços i empreses van haver d'aturar la seva activitat i diverses escoles van tenir dificultats per desallotjar els centres per les complicacions en els accessos. 40 alumnes de l'escola jueva Hatikva, situada a Valldoreix, van haver de passar la nit al centre educatiu, ja que l'acumulació de neu impedia la sortida de l'autobús escolar.

Tot i així, aquest episodi de neu és molt recordat pels santcugatencs i santcugatenques i les imatges de la ciutat nevada han guanyat un lloc en la seva història, de entre la que també destaca la nevada de 1962.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.