2015: Sant Cugat perd set persones en la tragèdia aèria dels Alps francesos


  • Comparteix:

Aquest any es commemora el quart aniversari de la tragèdia dels Alps francesos / Foto: ACN

Aquest any es commemora el quart aniversari de la tragèdia dels Alps francesos / Foto: ACN

El 24 de març de 2015, un avió de la companyia alemanya Germanwings que viatjava de Barcelona a Düsseldorf s'estavellava a la població de Prats de Blèuna Auta, als Alps francesos. El sinistre, que no va deixar supervivents, es convertia en el pitjor estavellament de l'aviació europea en els darrers cinc anys i en el segon sinistre d'una aerolínia de baix cost a la Unió Europea.

Sant Cugat perdia set persones en la tragèdia aèria: dos treballadors de l'empresa Delphi, un soci del club esportiu Junior, un veí de Rubí nascut a Sant Cugat i una alumna de l'escola Santa Isabel, la seva mare i la seva àvia.

El municipi va mostrar el condol unitari decretant tres dies de dol oficial i onejant les banderes a mig pal. Durant les següents setmanes, es van realitzar diferents actes en honor a les víctimes. Els treballadors de la multinacional Delphi van fer cinc minuts de silenci i l'escola Santa Isabel va realitzar els seus actes d'homenatge en privat. A banda d'aquests actes, davant de l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix els representants polítics i socials van concentrar-se en silenci en una mostra unitària de condol per les víctimes mortals.

L'exalcaldesa Mercè Conesa va enviar escalf a les famílies de les víctimes i va mostrar la seva consternació per un accident que va trasbalsar la ciutat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.