2005: Sant Cugat se suma al dol per la mort del Papa


  • Comparteix:

Centenars de santcugatencs van reunir-se a l'església del Monestir per dir l'últim adéu a Joan Pau II / Foto: Ajuntament

Centenars de santcugatencs van reunir-se a l'església del Monestir per dir l'últim adéu a Joan Pau II / Foto: Ajuntament

El 2 d'abril de 2005, el Papa Joan Pau II moria després de 26 anys al capdavant del Vaticà. El de Joan Pau II va ser el tercer pontificat més llarg de la història i la notícia sacsejava la comunitat catòlica.

Dos dies més tard, el 5 d’abril, els fidels santcugatencs ploraven la seva mort a l’església del Monestir, que aquell dia va aplegar prop de 500 persones per resar per l'ànima del pontífex polonès.

La missa especial en memòria del Papa va ser oficiada per mossèn Blai Blanquer amb la participació de tots els preveres de la ciutat i es va destacar en una pregària solemne la contundència amb què el pontífex va propagar la fe catòlica arreu del món.

Alguns dels fidels van definir llavors a Cugat.cat com creien que havia estat el papat del Pontífex. Molts d’ells van destacar aspectes com el seu acostament als joves la seva bondat i la tasca que ha realitzat a favor del diàleg interreligiós.



Així mateix, pocs dies després la parròquia de Sant Cebrià de Valldoreix va acollir també una missa-funeral en record del Papa Joan Pau II.

bateria fidels

Va ser una persona que va canviar el món i es va saber apropar als joves. Ha estat un líder molt important. Tenia una vessant humana molt destacable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.