10 anys sense Baltasar Porcel


  • Comparteix:

Baltasar Porcel, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Baltasar Porcel, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Aquest primer de juliol es compleixen 10 anys de la mort de l'escriptor i periodista resident a Valldoreix Baltasar Porcel. Mallorquí de naixement, Porcel havia viscut la darrera etapa de la seva vida a la ciutat. El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes no va superar el càncer que patia i moria als 72 anys.

Considerat una de les plomes més esmolades de l'època contemporània, Baltasar Porcel va néixer a Andratx, Mallorca, el 14 de març de 1937. Porcel, considerat un autor fonamental de la literatura catalana, és autor d'una extensa obra, de la qual sobresurten les seves novel·les, entre elles 'Cavalls cap a la fosca', 'Les primaveres i les tardors', 'El cor del senglar' o 'L'Emperador o l'ull del vent', encara que també ha publicat llibres de viatges, assajos, entrevistes i fins i tot peces teatrals.

Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Porcel va rebre reconeixements i premis al llarg de la seva carrera, com la ploma d'Or de Periodisme i la Medalla d'Or al Mèrit Artístic.

A Sant Cugat, Porcel va participar activament en la Setmana del Llibre i va ser el protagonista de la Nit Literària d'Òmnium Cultural 2007. La ciutat va mostrar el condol de la mà de l'alcalde, Lluís Recoder, i la presidenta de l'EMD, Montse Turu, que van destacar la projecció universal de l'obra de Porcel i el seu arrelament.

Un any després, l'escriptor rebia la Medalla d'Honor de Sant Cugat a títol pòstum.

Cugat Mèdia va cobrir el funeral a Mallorca. Mira el vídeo aquí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.