57 anys de la riuada del Vallès


  • Comparteix:

Efectes de la riuada a la rambla de Terrassa / Foto: Carlos Pérez de Rozas

Efectes de la riuada a la rambla de Terrassa / Foto: Carlos Pérez de Rozas

La nit del 25 de setembre de 1962, avui fa 57 anys, unes importants precipitacions van provocar el desbordament del riu Llobregat i el Besós així com dels seus afluents provocant la catàstrofe natural més important de la història recent del país. Coneguda com la riuada del Vallès, es calcula que la crescuda de rius i rieres va provocar la mort d'unes 700 persones a la comarca. Si bé a Sant Cugat la incidència va ser mínima, aquests fets han marcat tota una generació de santcugatencs i vallesans.

El mal estat de les rieres i la presència de construccions prop de la llera van fer que la crescuda del cabal es desbordés i s'emportés per davant tot allò que es va trobar al seu pas. Les xifres parlen d'uns 700 morts i importants destrosses materials sobretot a Terrassa, Sabadell, Rubí i Montcada.

Tot i que a Sant Cugat els efectes van ser molt menors que en aquests municipis, els aiguats han quedat gravats en la memòria dels santcugatencs que ho van viure. Els records es divideixen entre les males notícies que arribaven d'altres localitats de la comarca i la reacció de la població amb els damnificats.

L'electricitat va ser un dels primers serveis essencials que es va intentar recuperar per posar en marxa l'operatiu de recerca. Des d'arreu del país es van mobilitzar recursos però les ciutats de l'entorn que, com a Sant Cugat, la tempesta no havia comportat importants danys van ser les primeres a respondre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.