Fa 7 anys la nova botiga de Benetton deixava al descobert dues peces d'art

Les peces trobades van ser restaurades pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya


  • Comparteix:

Des del 29 d'octubre de 2012 la nova botiga de Benetton al carrer de Santiago Rusiñol exhibeix dues peces d'art descobertes durant les obres de reforma. Es tracta d'una pintura mural barroca i un plafó ceràmic, tots dos religiosos i datats a finals del segle XVIII. Les peces van ser restaurades pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBM), ubicat a Valldoreix, amb el suport del Museu de Sant Cugat.

La importància d'aquestes peces rau en el seu valor artístic, així com en la seva ubicació. El fresc mostra una mare de Déu amb un nen Jesús als braços, una imatge similar a la peça ceràmica, però en aquest cas és Sant Josep qui porta el nen. El restaurador del CRBM, Pere Rovira, va explicar aquell dia que són obres singulars, ja que era la primera vegada que es recuperaven al municipi murals religiosos dins una casa particular.

Les peces van ser localitzades el 2007 en aquesta casa al número 28 del carrer de Santiago Rusiñol que estava a punt de ser enderrocada. Ara, les dues obres són també visibles des del carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.