Fa 7 anys la santcugatenca Victòria Camps rebia el Premi Nacional d'Assaig

El guardó el donava el Ministeri de Cultura per l'obra 'El gobierno de las emociones'


  • Comparteix:

Victòria Camps en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Victòria Camps en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El 31 de maig de 2012 l'escriptora santcugatenca Victòria Camps va obtenir el Premi Nacional d'Assaig per l'obra 'El Gobierno de las emociones' que atorga el Ministeri de Cultura. La també catedràtica d'ètica i exsenadora del PSC s'emportava un guardó dotat amb 20.000 euros.

A 'El gobierno de las emociones' (Herder Editorial), Camps estudiava les emocions per descobrir al lector que els afectes no són contraris a la racionalitat sinó que, ben al contrari, només a partir d'ells s'explica la motivació per actuar racionalment.

Camps es va llicenciar en filosofia per la Universitat de Barcelona (UB) i es va doctorar també en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on va esdevenir catedràtica de filosofia moral i política el 1985. Va realitzar sengles estades al Hastings Center i a la Universitat de Chicago, als Estats Units. Exerceix la docència a l'Autònoma des de 1972 i va ser vicerectora de Relacions Internacionals entre 1990 i 1993. El 2011 va ser reconeguda amb el premi "Amic dels Amics" de l'Associació d'Amics de la UAB.

Ha estat membre del Consell Audiovisual de Catalunya i va ser senadora de 1993 a 1996 pel PSC. Va presidir la Fundación Alternativas entre 1996 i 2001.

És autora de nombroses publicacions, principalment sobre ètica, i ha rebut distincions com el Premi Internacional Menéndez Pelayo, el Premi Josep Maria Lladó a la llibertat d'expressió, el Premi al Mèrit en l'Educació de la Junta d'Andalusia o la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari. Entre les seves obres, a més d''El gobierno de las emociones', destaquen 'Virtudes públicas' (Premi Espasa d'Assaig), 'El siglo de las mujeres', 'Una vida de calidad', 'La voluntad de vivir', 'Creer en la educación' i 'El declive de la ciudadanía'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.