Tres anys sense Joan Fàbregas, fill predilecte de la ciutat i referent del món del teatre i de Ràdio Sant Cugat

En 'Fabri' va morir el 9 de febrer del 2017 als 91 anys


  • Comparteix:

El 9 de febrer de 2017 moria l'actor, locutor i fill predilecte de la ciutat Joan Fàbregas, en 'Fabri', a l'edat de 91 anys. L'històric col·laborador de Ràdio Sant Cugat ha format part de la família del mitjà públic gairebé des dels seus inicis i ha estat impulsor del teatre a la ciutat.

Nascut al barri de Gràcia, Joan Fàbregas va teixir vincles amb diferents entitats de la ciutat com l'Agrupació Teatral Joan Maragall, Fila Zero, Tetrateatre i Amics de Pedra i Sang. També va col·laborar, conjuntament amb Joan Llamas, en la creació de la secció teatral del Club Natació Sant Cugat.

Fàbregas va ser nomenat fill predilecte de la ciutat el desembre de 2006, amb el també desaparegut actor Joan Llamas. Era la primera vegada que Sant Cugat atorgava aquest títol.

La relació amb Ràdio Sant Cugat i Cugat.cat ha estat llarga. Des que el 1983 va entrar als estudis de l'emissora, no se'n va desvincular mai. En 'Fabri' va ser l'alma mater de la ràdio i va participar en diferents espais com 'Roda d'amics', que ha estat més de 25 anys en antena. El programa anava a càrrec dels inseparables Pere Pahisa i Fàbregas i, en els últims anys, amb en 'Fabri', en solitari.

L'octubre del 2002, el 'Roda d'amics' va rebre el premi Dia de la Sardana pel seu espai 'Nostra dansa'. Un altre espai emblemàtic on va deixar empremta va ser al magazín 'Sant Cugat a Fons'. Durant més de 10 anys, en 'Fabri' va ser col·laborador habitual amb 'el concurs del Fabri'. També va participar, entre altres programes, al programa 'Versos' col·laborant com a rapsode.

La ràdio i la família de Cugat.cat han estat molt presents en la vida d'en 'Fabri'. L'equip del mitjà va ser al seu costat en cites importants, com el seu norantè aniversari.



En 'Fabri' també va tenir una forta presència en el teixit associatiu de la ciutat. Va estar vinculat a l'Agrupació Teatral Joan Maragall, Fila Zero i Tetrateatre. Però va destacar, especialment, per la seva participació a la tradicional obra de teatre 'Pedra i Sang'. Des que van començar les representacions, Fàbregas va interpretar la figura del monjo Hortolà, durant 10 anys. Amb el desè aniversari de l'obra, Fàbregas va decidir posar punt final a la seva aventura teatral.

Fàbregas i la seva dona, l'actriu Montserrat Batlle, van arribar a Sant Cugat el 1960, i el seu fill és Lluís Fàbregas, fundador i ballarí de la companyia de dansa Factoria Mascaró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.