24 anys de la mort del pintor i poeta Miquel Cabanas i Alibau


  • Comparteix:

El 13 de maig de 1995 mor el pintor i poeta Miquel Cabanas i Alibau a l'edat de 78 anys a Sant Cugat. Cabanas va sobresortir en l'execució de paisatges, bodegons i flors. Poc abans de morir havia estat guardonat com a 'santcugatenc de l'any' per la seva trajectòria humana i artística. El 1995, en un homenatge pòstum, es descobrirà un bust seu de bronze al Monestir de Sant Cugat, obra del seu fill Frederic Cabanas.

Miquel Cabanas va ser alumne de l'Acadèmia Baixas i de la Llotja de Barcelona del 1934 al 1936, uns cursos que va interrompre durant la Guerra Civil. Va lluitar al costat de la República i el 1939 va marxar a l'exili cap a França i va ser internat en els camps de refugiats de Saint-Cyprien. El 1970, i durant molts anys, Cabanas va exercir de professor de pintura a l'Escola Municipal de Belles Arts de Sant Cugat.

Un altre 13 de maig, però de nou anys abans, s'inaugura la Sala Rusiñol especialitzada en l'art figuratiu. El propietari de la sala és Ignasi Cabanas, fill de Miquel. La galeria es dóna a conèixer amb una 'Exposició-Homenatge' formada pels artistes Josep Amat, Anna Benavent, Miquel Cabanas, Ramon Calsina, Francesc Camps Ribera i Joan Commeleran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.