Fa 16 anys s'exposava per primera vegada un tapís de Picasso a Sant Cugat


  • Comparteix:

Tapís realitzat en tres exemplars a partir del linòleum

Tapís realitzat en tres exemplars a partir del linòleum "Nature morte sous la lampe" (1962, MPB 70.322) de Picasso /Museu Picasso, Barcelona. Foto: Gasull fotografia. © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2019

El maig de 2003 el públic pot contemplar per primera vegada el tapís de Picasso 'Natura morta sota llum' realitzat per l'Escola Catalana del Tapís a Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

L'esdeveniment coincideix amb l'entrada en funcionament de la Casa Aymat com a subseu del Museu de la ciutat.

El tapís representa una natura morta de fruita i una copa sobre una taula que recorda la iconografia emprada pel pintor al 'Guernica'. L'obra es va crear a partir d'un linòleum de Picasso a la Casa Aymat l'any 1965. El tapís, que té unes dimensions de 136 x 156 centímetres, va ser concebut amb la tècnica d'alt lliç i mostra dues signatures: la de Picasso i la de la Casa Aymat.

L'obra feta per la manufactura santcugatenca no s'havia exposat mai fins ara i, 38 anys després de la seva realització, torna al lloc d'on va sorgir, la Casa Aymat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.