2003: Marxa contra la guerra de l'Iraq


  • Comparteix:

Imatges de la manifestació de 2003 / Foto: Cugat.cat

Imatges de la manifestació de 2003 / Foto: Cugat.cat

El 20 de març de 2003 prop de 1.500 persones es concentren a la plaça de Barcelona en resposta a la convocatòria feta per la plataforma local Aturem la Guerra.

ESCOLTA-HO

La secció local de la plataforma demana la dimissió dels quatre regidors del Partit Popular al consistori pel suport del govern espanyol a l'atac nord-americà. El rebuig a la guerra contra l'Iraq, iniciada el matí del mateix dia, es concreta en un acte que s'enceta amb la lectura d'un poema per la pau a càrrec de Rogeli Pedró.

En la concentració a la plaça de Barcelona es despleguen diverses pancartes que, a banda d'oposar-se al conflicte de l'Iraq, demanen la dimissió del president del govern espanyol, José María Aznar, i de la regidora popular a l'Ajuntament de Sant Cugat Berta Rodríguez.

Una de les pancartes que es podien veure a la manifestació/ Foto:Cugat.cat
Una de les pancartes que es podien veure a la manifestació/ Foto:Cugat.cat


La multitud realitza un minut de silenci en senyal de protesta i de solidaritat amb les víctimes de la guerra. La manifestació, la més multitudinària que ha vist la ciutat els darrers anys, conclou amb la lectura del manifest contra la guerra davant la seu del PP, a la rambla Ribatallada.

Des de Ràdio Sant Cugat es fa una marató radiofònica oberta a la ciutadania en la qual hi participen santcugatencs i santcugatenques de diversos àmbits amb l'objectiu d'analitzar la situació que s'està vivint, com l'exalcalde Lluís Recoder. A més, es realitza un mural perquè els participants hi deixin els seus missatges.

Ester Castanyer, Carme Reverte, Salva Vallvé i Lluís Recoder durant la marató organitzada per Ràdio Sant Cugat/ Foto: Cugat.cat
Ester Castanyer, Carme Reverte, Salva Vallvé i Lluís Recoder durant la marató organitzada per Ràdio Sant Cugat/ Foto:Cugat.cat


L'Ajuntament mostra el seu rebuig per la guerra amb dues pancartes amb l'eslògan 'No a la Guerra' i el símbol de la Plataforma Aturem la Guerra. Aquestes dues pancartes se sumen a la que hi penja des del dia sis, on es pot llegir l'eslogan 'Sant Cugat per la Pau'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.