Romeva, condemnat a 12 anys de presó per sedició

El Tribunal Suprem condema a diferents penes els 12 acusats


  • Comparteix:

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva ha estat condemnat a 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació absoluta per sedició en concurs medial amb un delicte de malversació de fons públics agreujat per quantitat. El Tribunal Suprem ha fet pública aquest dilluns la sentència del procés independentista, que condemna nou dels processats a penes entre els nou i els 13 anys de presó i als altres tres a multes per desobediència.

Condemnes
Així, el Tribunal Suprem condemna l'exvicepresident Oriol Junqueras a 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació absoluta, i als exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa a 12 per sedició en concurs medial amb un delicte de malversació de fons públics agreujat per quantitat.

També condemna per sedició l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell -a 11 anys i sis mesos de presó i d'inhabilitació- , als exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull - a 10 anys i sis mesos de presó i inhabilitació absoluta- i als líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart -nou anys de presó i inhabilitació.

En el cas dels exconsellers Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, la condemna és de 10 mesos de multa per desobediència amb una quota diària de 200 euros i un any i vuit mesos d'inhabilitació.

El total de penes sumen més de 99 anys de presó, tot i que el Tribunal Suprem ha descartat finalment el delicte de rebel·lió, com demanava la Fiscalia, a més d'organització criminal, com demanava Vox.

Romeva, així com la resta de processats que estan a presó provisional, continuaran a presó. Aquells en llibertat, els exconsellers Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila, no entraran a la presó perquè han estat condemnats per desobediència a una multa de 60.000 euros.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.