Xepkin (Handbol Sant Cugat): 'L'objectiu serà gaudir de l'handbol i guanyar'

El nou entrenador del primer equip del club basa el seu estil de joc en una 'defensa agressiva'


  • Comparteix:

Gaudir de l'handbol i lluitar per mantenir l'equip al capdavant de la classificació. Aquests són els principals objectius del nou entrenador del primer equip de l'Handbol Sant Cugat, Andrei Xepkin, per a la nova temporada. Ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia en què Xepkin també ha fet seva la filosofia de Cholo Simeone, viure partit a partit. A més, el nou entrenador ha assegurat que vol un equip altament agressiu en defensa.

ESCOLTA-HO

Com vius els efectes del coronavirus en el món de l'handbol?
Com tots, confinat a casa i amb ganes de tornar a la normalitat, a la feina i tornar a practicar el nostre esport. Ara mateix no sabem quan tornarem, és una incògnita. Ara em preocupen altres coses, l'esport és molt important en la nostra vida però la Covid-19 ens passa factura en tot. Quan sortim d'això, sortirem reforçats i més savis.

És una situació excepcional també per als esportistes, com és la teva vida sense trepitjar pavellons ni pistes?
Fa dos anys que no trepitjo pista com entrenador. Quan vaig acabar de ser jugador del Barça el 2008, no he parat d'entrenar i ha sigut una etapa interessant. Però quan vaig acabar el meu compromís amb el Sant Feliu he estat dos anys sense entrenar. La veritat és que he tingut una vida molt còmoda. Si tornava a jugar era perquè sortiria algun projecte ambiciós, interessant i amb la gent implicada, fa dues setmanes va sortir aquesta oportunitat i m'ho vaig pensar molt poc. Estar a un club com el de Sant Cugat em fa tornar amb moltes ganes i ambició per treballar i aconseguir els objectius que marcarem.

Què és el que més t'ha agradat d'aquest nou projecte aquí a Sant Cugat?
La confiança que m'han demostrat des del principi el director esportiu, Joan Sancho, i el president del club, Julià López-Arenas, que em van trucar per donar-me la benvinguda. També la facilitat amb què treballo ara per confeccionar la plantilla amb Sancho i el segon entrenador i la filosofia del club. Crec que és l'únic club de Catalunya que pot presumir que, pràcticament tots els jugadors del planter, són de la casa. Sant Cugat és una família.

Quan parles d'objectius, a què et refereixes?
L'objectiu serà gaudir de l'handbol, sempre ho dic. Entrenar com negres, com deia el futbolista Eto'o, tenir ambició, responsabilitat cap al club i cap a nosaltres mateixos i deixar-se la sang i la suor a la pista. L'objectiu és guanyar el primer partit i després preparar el següent. L'objectiu és gaudir i guanyar. Lluitarem per estar al capdavant de la classificació.

És una filosofia com la de Cholo Simeone, partit a partit?
Com a entrenador m'identifico amb Cholo Simeone. Viure el partit.

Quin tipus d'handbol veurem? Quin és l'estil de Xepkin?
Sóc d'una defensa agressiva. Aquest any l'equip ja ha jugat 3-2-1, seguirem aquesta defensa amb alguns retocs però serà agressiva. Segons l'equip que tindrem, ja valorarem si baixem a 6-0, però també serà agressiva. A mi m'agrada molt defensar fort, xocar. El que més m'agrada en handbol és el so d'aquest esport, quan xoquen cos a cos i hi ha un contacte.

Estàs content amb la plantilla que t'ha quedat?
M'ha agradat molt, molt compensada i amb això, podem córrer. Caldrà entrenar com jugarem, amb intensitat i ganes de defensar. Els entrenaments seran intensos.

En general, com ha sigut l'evolució de l'handbol des que tu vas deixar de jugar fins ara? Què s'ha millorat més?
La velocitat. A la meva època l'handbol també era molt dinàmic però ara ha fet un plus. Tècnicament, no es pot presumir que són millor que nosaltres. Però en dinàmica i velocitat s'ha millorat moltíssim. Una de les coses que no m'agraden d'ara és la norma de la falta en atac. A vegades el jugador provoca falta en atac i, per mi, forma part de l'espectacle d'aquest esport. Els àrbitres penalitzen el jugador i això condiciona el defensor. És una norma que canviaria. Com a entrenador valoro molt el jugador del meu equip que es deixa la pell en defensa.

Com reacciona el teu entorn del món de l'esport quan fitxes pel Sant Cugat?
Els hi ha fet gràcia, m'han trucat de diferents mitjans preguntant i excompanys i amics. Tothom s'assabenta d'això.

A Sant Feliu de Llobregat tens un pavelló amb el teu nom, aquí a Sant Cugat el pavelló és el PAV3, ja no se li pot posar el teu nom, no?
Jo em quedo amb el meu perquè a Sant Feliu he viscut 12 anys, estava vinculat al club i treballava en la promoció de l'handbol en aquesta ciutat. Allà tinc molts amics i han tingut la idea de posar el meu nom al pavelló, estic molt orgullós.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.