Rosa Garalva: 'Pots viure fent vídeos a Youtube però t'ho has de prendre com una feina'

Rosa Garalva acumula 446.000 subscriptors al seu canal d'ordre i neteja


  • Comparteix:

Rosa Garalva / Foto: Cugat Mèdia

Rosa Garalva / Foto: Cugat Mèdia

Amb més de 440 mil seguidors a Youtube, Rosa Garalva s'ha convertit en tota una influència quan es tracta de qüestions relacionades amb la neteja i l'ordre de la llar. Al seu canal homònim hi ha consells i trucs per al dia a dia. Assegura que va començar a gravar vídeos de casualitat i que la clau de l'èxit és la constància. Aquest febrer ha tingut l'oportunitat de treure el seu primer llibre 'La revolución de la limpieza' (Oberon) on Garalva comparteix el seu mètode per mantenir l'ordre a casa sense necessitat d'invertir-hi hores de feina.

Explica'ns, perquè comences a fer vídeos dedicats a la neteja i l'ordre a YouTube?
Vaig començar a fer vídeos per a Youtube sense pensar-ho massa... A mi ja agradava gravar-me fent vídeos de manualitats i compartir-los amb la meva família. Un dia, casualment, havia de netejar la cuina i vaig pensar a gravar-me explicant com ho feia. La resposta de la gent va ser molt positiva i de seguida em van demanar que en fes més.

Com t'organitzes?
Pujar vídeos pot semblar fàcil però el cert és que hi ha molta feina al darrere. M'ho faig tot jo: em gravo, m'edito, treballo les meves xarxes socials, contesto els comentaris dels seguidors... Intento pujar un vídeo una vegada a la setmana i em planejo amb un mes vista tot i que no sempre puc seguir el calendari que m'he marcat.

S'acaben les idees o sempre hi ha camins per explorar en aquest món de la neteja i l'ordre?
Crec que en aquest àmbit sempre hi ha alguna cosa per explicar, no només parlo de llevar taques. M'agrada quan s'involucren els nois, tinc seguidors joves que potser ja han marxat de casa i em pregunten com es fa una cosa o una altra. És gratificant veure com la gent jove s'involucra en les tasques de la llar.

És un sector molt feminitzat?
Malauradament sí, el 70% de les persones que veuen els meus continguts són dones i la resta nois, així que encara ens queda feina per fer.

Ha canviat molt la plataforma des que vas començar ara fa onze anys?
Molt, ja no és el Youtube de quan vaig començar. Abans tot era molt casual i casolà, i si mires el tipus de vídeos que pengen les noves generacions t'adones que estan preparadíssims.



Et pots guanyar la vida fent vídeos?
Es pot viure però t'ho has de plantejar com si fos una feina. Potser no veus els guanys immediatament però si a llarg termini. Crec que després d'un primer any de feina constant pots començar a guanyar. La constància és la clau.

Aquest febrer vas treure el teu primer llibre, 'La revolución de la limpieza', hi trobarem el mateix que al teu canal?
No exactament. Estic molt contenta perquè l'editorial Overon m'hagi donat l'oportunitat de treure el meu llibre per això no volia que a les pàgines només hi haguessin consells i més consells com ja hi ha la canal. Al llibre comparteixo el meu mètode per mantenir la casa en ordre d'una forma senzilla. El meu mètode es basa en la implicació de tota la família en les tasques i cura de la llar.

Als teus vídeos fas apologia de l'ús de productes de neteja que siguin el més natural possible. És una tendència a l'alça?
Els seguidors més joves tenen molt d'interès en productes naturals, biodegradables i que facin el mínim dany al medi ambient. Ara bé, no et diré mai que no utilitzis el lleixiu, per exemple, hi ha vegades que per segons què has de fer servir algun producte més fort, s'ha de tenir consciència.

Portes 11 anys a Youtube, et veus fent vídeos d'aquí 11 anys?
Fer vídeos enganxa i, a més, els meus seguidors s'interessen molt per la feina que faig. Si hi ha alguna setmana en què no n'he pogut pujar cap m'escriuen per dir-me que em troben a faltar. Ara tinc 50 anys, vés a saber si als 60 encara ho estaré fent! El meu objectiu és que la gent trobi el benestar a casa gràcies als meus vídeos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.