Marta Plana (directiva del Barça): 'Tenim la responsabilitat d'obrir camí a les noies'

La secretària de la junta del FC Barcelona repassa els valors de la innovació i la tecnologia en l'esport i els negocis


Temes relacionats

Women Evolution: lideratge s'escriu en femení ( 8/oct/20)


  • Comparteix:

El lideratge femení en càrrecs de responsabilitat és minoritari, però encara més en entitats vinculades a l'esport. Marta Plana és responsable del Barça Innovation Hub i membre de la junta d'un club, que ara viu moments d'incertesa. Amb ella, que ha estat una de les ponents del Women Evolution, parlem del paper de la dona i d'innovació.

ESCOLTA-HO

Als llocs directius normalment acostuma a haver-hi homes i que cal incorporar-hi més dones sembla una evidència. Però què canviarà quan això es produeixi?
Les oportunitats han de ser iguals per a tothom. Hi ha moltíssim talent, no hem de diferenciar per gènere. El que hem d'aconseguir és assumir els llocs de responsabilitat amb força i energia.

Vostè va encarar la seva carrera professional al món digital, majoritàriament masculí. Ho va veure clar des del principi?
No és gens fàcil, vaig estudiar una carrera universitària on la majoria érem dones, però el món digital, la tecnologia i la innovació sempre m'ha apassionat. Havia volgut ser advocada, però també emprenedora. Les oportunitats han d'anar creixent i evolucionant i hem de formar-hi part totes les que estem intentant generar canvis a la societat. Per mi no només és l'oportunitat de ser-hi, sinó també la responsabilitat d'obrir camí a totes aquelles noies que vulguin dedicar-se a la digitalització i la tecnologia.

Exactament què és el Barça Innovation Hub?
És un laboratori d'idees tecnològiques que es crea fa tres anys de la mà de l'actual president Bartomeu i el que intentem és generar la tecnologia que millorarà el rendiment dels 2.500 atletes que hi ha al Barça. Ho fem de manera transversal col·laborant amb els equips mèdics, amb dades, intel·ligència artificial, nutrició i regeneració muscular i aconseguint que aquesta innovació sigui permeable a tot el club.

En una situació de pandèmia, amb una situació econòmica complicada, com encaixem la innovació en aquest context?
La innovació i la tecnologia no són èxits immediats d'avui, sinó que són resultats a curt, mitjà i llarg termini. Per tant, ens afecta la pandèmia però els nostre cursos online, per exemple, han tingut un increment amb el nombre d'alumnes matriculats. S'han de generar oportunitats, moments, negocis i tenim molt clar que vivim en una pandèmia i hem d'intentar trobar altres vies de creixement, però sempre de la mà de la tecnologia és més fàcil.

I en aquest context, quines sensacions de futur té la junta?
De continuar treballant, continuar adaptant-nos sempre a l'entorn respectant les mesures que estableixin les àrees de salut i esports. Parlem per tots els canals, jugadors, socis, aficionats per integrar i seguir creixent com a club i sempre tenint en compte que són moments de moltíssima incertesa, però també d'esforç i adaptació a la societat on vivim.

[*] Aquesta entrevista es va realitatzar a les 11h del matí del dijous 8 d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.