Noves troballes arqueològiques en l'excavació al Castell de Canals de Valldoreix

La intervenció ha permès descobrir, entre d'altres, elements d'ús quotidià de l'època i noves estructures del conjunt arquitectònic, del segle XII


Temes relacionats

El Castell de Canals, en tres dimensions (16/gen/20)


  • Comparteix:

Imatge de l'excavació al Castell de Canals / Foto: EMD Valldoreix

Imatge de l'excavació al Castell de Canals / Foto: EMD Valldoreix

Les noves excavacions arqueològiques que s'estan duent a terme al Castell de Canals de Valldoreix aquest mes de març han posat al descobert noves estructures del conjunt arquitectònic del segle XII. L'equip encarregat dels treballs també ha trobat elements d'ús quotidià, com restes de vaixelles, llànties, monedes de l'època de Jaume I i, fins i tot, un picarol.

La intervenció, encarregada per l'EMD de Valldoreix i sota la direcció de l'arqueòleg Eduard Píriz, ha tret a la llum noves estructures que donaven forma al conjunt arquitectònic del Castell de Canals, com el perímetre del primer edifici del castell amb la seva escarpa (mur inclinat de reforç exterior), diferents arcs constructius, murs i estructures que defineixen com era el turó de la fortificació valldoreixenca, com també les sitges, que servien per emmagatzemar els cereals.

Aquestes noves troballes es podran veure durant la visita guiada que organitza l'EMD el proper dissabte 10 d'abril a les onze del matí. Tant el director de la intervenció, Eduard Píriz, com l'historiador valldoreixenc Juanjo Cortés s'encarregaran de conduir la visita amb les explicacions del jaciment. La proposta seguirà tots els protocols sanitaris i tindrà aforament limitat. Per assistir-hi, cal reservar a través del correu electrònic participacio@valldoreix.cat, indicant el nom i el telèfon de la persona o persones que volen prendre part en la visita. La data límit de reserva de places és el dijous 8 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.