Pilarín Bayés: 'Llegir és una de les millors aventures del món'

Cugat Mèdia entrevista Pilarín Bayés, que exposa actualment a la Sala Rusiñol


  • Comparteix:

Pilarín Bayés, amb gairebé un miler de contes il·lustrats a l'esquena, exposa 'Les 7 meravelles del món antic, les noves del món, i les de Catalunya triades per la Pilarín', fins al 8 de juny, a la Sala Rusiñol. L'artista convida l'espectador, a través d'aquesta mostra, a conèixer els indrets més icònics del planeta, entre els quals ha inclòs el Monestir de Sant Cugat.

Ha fet una exposició que ens fa viatjar per mig món, justament quan la pandèmia més ens restringeix la mobilitat. És una casualitat?
Justament perquè estàvem tan tancats, me'n recordava de tots els llocs que havia conegut i dels que encara em falta per conèixer. M'ha ajudat molt a passar la pandèmia anar-me acostant a aquests llocs fantàstics de Catalunya i de com els catalans s'acostaven als llocs fantàstics del món.

Quins d'aquests llocs meravellosos ha visitat?
Conec París, Moscou, la Muralla Xinesa, la Sagrada Família, les piràmides d'Egipte, també.

I quins li queda per conèixer?
El que no coneixia era les piràmides sud-americanes, però penso que també és un record que hem de tenir per unes cultures molt importants.

Entre totes aquestes meravelles, també hi trobem el Monestir de Sant Cugat.
Vaig voler triar meravelles de Catalunya, però no només catedrals, perquè tenim moltes altres coses. Vaig triar un monestir, una petita església, un quiosc de diaris, una font, un pont... Coses, potser pràctiques, però súper xules.

Què li diria a algú que no li agradi llegir?
Ah! És que si no ho prova, no ho sabrà. Però si ho prova, té l'oportunitat de viure vides interessants i de conèixer llocs exòtics. És una de les millors aventures del món.


Pilarín Bayés

Justament perquè estàvem tan tancats, me'n recordava de tots els llocs que havia conegut i de tots els que encara em falta per conèixer. M'ha ajudat molt a passar la pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.