Així commemorarà Sant Cugat la Diada Nacional de Catalunya

Els actes institucionals de l'Onze de Setembre tindran aforament limitat i s'aplicaran tots els protocols anti-Covid


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ofrena floral / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'ofrena floral / Foto: Cugat Mèdia

La situació sanitària torna a marcar la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, que té lloc aquest dissabte. La plaça de Rafael Casanova serà l'epicentre de l'Onze de Setembre, amb l'ofrena floral a càrrec de les entitats i de l'Ajuntament, així com el discurs de l'alcaldessa, Mireia Ingla. L'accés per al públic serà lliure, però limitat, i les associacions interessades a participar hauran d'enviar prèviament un correu a alcaldia@santcugat.cat. Arran de les restriccions, es facilitarà el seguiment de l'ofrena via streaming, a través de Cugat Mèdia i del canal de Youtube de l'Ajuntament.

L'ofrena arrencarà a les 9 h i s'allargarà fins a les 11 h. Les entitats només podran tenir representació de sis persones per evitar aglomeracions. A les 11 h serà el moment de l'ofrena institucional i, tot seguit, es cantarà l'himne nacional de Catalunya, 'Els segadors', amb l'acompanyament del Quartet Brossa. Clourà l'acte del matí l'alcaldessa amb el discurs institucional.

Els actes institucionals es clouran a la tarda, a les 20 h, amb una ballada de sardanes a la plaça d'Octavià, amb la música de Cobla Ciutat de Terrassa. Es tracta d'una activitat organitzada conjuntament per l'Entitat Sardanista i l'Ajuntament. L'aforament també estarà limitat.

Valldoreix també viu l'Onze de Setembre

L'EMD de Valldoreix celebrarà els actes de a Diada a tocar de la Casa de la Vila, amb un acte que arrencarà a les 12 h amb la lectura del manifest. Els grups municipals i les entitats del territori, a més, faran la tradicional ofrena a "l'heroi valldoreixenc de la Guerra de Successió, Francesc Busquets i Pujol", al monument que porta el seu nom.

L'aforament en aquesta trobada serà limitat i caldrà respectar totes les mesures anti-Covid. Per assistir-hi, cal enviar un correu electrònic a protocol@valldoreix.cat, fent constar el nom i el nombre d'acompanyants.

Mobilització ciutadana

Enguany la manifestació de la Diada torna als carrers de Barcelona, amb una marxa que anirà des d'Urquinaona fins a l'estació de França. La convocatòria és a les 16.30 h i la marxa començarà a caminar a les 17.14 h.

En aquesta ocasió, arran de la situació sanitària, l'ANC i Òmnium de Sant Cugat no han preparat autobusos per desplaçar-se a la capital catalana. A més, tampoc no hi haurà trams assignats a les diferents poblacions del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.