Gerard Pintó (The Play Cook): 'Apostem fermament perquè el futur de les escoles passi perquè hi hagi activitats de nutrició'

The Play Cook Kids és la nova línia de treball d'aquesta empresa que ara oferirà també colònies culinàries per a criatures


  • Comparteix:

Gerard Pintó / Foto: Cedida

Gerard Pintó / Foto: Cedida

La nutrició i la cuina esdevenen parelles indestriables a The Play Cook. Es tracta d'una escola de cuina (i molt més) que ja fa més de dos anys que funciona a Sant Cugat i que ofereix formacions culinàries per a totes les edats, tant a infants com a adults. A uns, els ensenyen a adquirir hàbits saludables i als altres a reenfocar la dieta si és necessari. Avui parlem amb un dels seus fundadors, Gerard Pintó.

ESCOLTA-HO

Amb quin objectiu va néixer The Play Cook?
L'objectiu era poder ajuntar el que ens apassiona tant a l'Oriol com a mi, que som els socis fundadors de l'empresa, que és el que per a nosaltres seria una sola disciplina, tot i que molta gent entén com a dues coses diferents, que és la cuina i la nutrició. Ho volíem ajuntar a través de diferents activitats, tant sigui formacions per a adults com per a nens, com també a través de fer esdeveniments per a particulars i empreses.

En aquests més de dos anys ha variat l'enfoc de la vostra proposta? Com ha anat evolucionant?
La proposta més que variar el que ha fet és acabar-se d'adaptar en funció de la demanda dels nostres clients. Nosaltres vam néixer amb l'objectiu de fer, principalment, el que serien tallers de cuina, moltes activitats per a nens i explotar més aquest sector...però després vam veure que el que realment tira més és, sobretot, els esdeveniments privats, tant per a particulars com per a empreses, i aquesta és la nostra feina principal.

Creus que la societat està començant a prendre consciència sobre la importància d'una bona nutrició?
Doncs sí. La veritat és que nosaltres ho veiem molt. S'ha de posar en context que la nutrició és una disciplina científica, relativament nova, i que en els darrers anys ha agafat més rellevància amb els estudis que hi ha, i això també fa que la població tingui més informació i, per tant, més consciència. En la majoria dels nostres tallers prentenen tenir un valor afegit en aquest aspecte, no només ensenyar cuina, sinó aportar també coneixements de nutrició.

Una de les línies de treball que proposeu és The Play Cook Kids, pensada per a criatures a partir de 6 anys, en què consisteix?
The Play Cook Kids és la consagració de la nostra línia d'activitats gastronòmiques per a infants i joves. El que fem és englobar el que portem fent des del 2018 que són les extraescolars i els casals, amb festes i tallers de cuina infantil, així com les colònies de cuina que farem per primera vegada al 2022. Ara ho fem a través d'aquest nou segell.

Les famílies que venen a The Play Cook Kids segur estan molt conscienciades sobre els bons hàbits alimentaris...però, i les criatures?
Al final ens trobem una mica de tot. Hi ha famílies que amb tota aquesta moda que hi ha hagut amb 'Master Chef' el que volen és cuinar i que els seus fills cuinin perquè els hi agrada la cuina. Però sí que és veritat que part del nostre públic també ja té això après de casa, aquesta consciència dels bons hàbits. Una de les gràcies a The Play Cook és que vinguis o no amb aquesta inquietut, indirectament aprendràs bons hàbits, perquè els nostres tallers gastronòmics es caracteritzen per treballar amb molts tipus d'aliments, molt variats i això a les criatures els hi va molt bé perquè hi ha molts nanos que els hi costa consumir peix, llegum, verdura..., que són tres dels aliments amb menys adherència a la dieta equilibrada dels nens, i gràcies a les activitats com les que fem ells veuen aquest producte, el transformen i no se'ls hi està plantant el plat a taula directament amb tot aquest producte que potser els hi costa més, sinó que són ells els protagonistes d'aquesta elaboració i això fa augmentar molt l'adhesió a una dieta equilibrada.

Creieu que és important que tot aquest procés també pugui esdevenir un puntal dins les escoles?
Apostem fermament perquè el futur de les escoles passi perquè hi hagi activitats de nutrició com un punt més a aprendre. Aquestes activitats no necessàriament hem de pensar que van implícites en una nova assignatura, sinó que podria estar en una de les assignatures ja existents com podria ser ciències naturals.

Lluitar contra els productes ultraprocessats és possible?
Ens trobem que tenim dos elements que fan molta força que és la consciència social, per una banda, que cada cop és més gran, i la indústria alimentària, d'altra banda, que cada cop també és més gran i tenen més diners...aleshores aquí hi ha un xoc de titans i és complicat. La consciència social sempre s'ha d'acabar imposant i amb el tema dels ultraprocessats hi ha hagut un canvi de mentalitat molt gran i, al final, és per una qüestió lògica, i és que les evidències científiques parlen de què els ultraprocessats són els causants de la majoria de les malalties metabòliques existents actualment. D'això hem de ser molt conscients, sobretot amb els nostres petits perquè amb nosaltres no ho hem sigut tant, i amb les noves generacions que venen hem de ser més conscients per tota la informació que tenim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.