Martí Cifuentes: 'Volem sumar títols amb l'Hammarby'

El tècnic santcugatenc de futbol explica el projecte ambiciós del conjunt suec


  • Comparteix:

Martí Cifuentes, nou tècnic de l'Hammarby / Foto: Aalborg

Martí Cifuentes, nou tècnic de l'Hammarby / Foto: Aalborg

L'entrenador de futbol santcugatenc Martí Cifuentes ha explicat, en una entrevista Cugat Mèdia, que el nou projecte que encapçalarà a l'Hammarby suec passa per guanyar títols. 'Vinc a un dels clubs importants, amb una idea clara, un joc ofensiu i que la gent surti satisfeta amb el futbol que practiqui l'equip' ha ressaltat Cifuentes. El futbolista suec del Milan Zlatan Ibrahimovic és un dels inversors de l'entitat.

ESCOLTA-HO

Un canvi sobtat no que ni tu mateix t'esperaves, no?
Sí, la veritat és que d'una banda content perquè marxo a un club amb molta història a Suècia i que té un projecte molt i molt maco. També és veritat que vaig marxar precisament de vacances, al desembre cap a Barcelona, pensant (ja que tenia contracte fins al juny de 2023 amb l'Aalborg) amb la idea de seguir. Crec que l'equip està creixent i amb una molt bona posició a la taula. Ara mateix, està quart, l'equip estava jugant bé, però va arribar aquesta opció i ho va canviar tot.

Hem parlat de manera molt honesta amb el club, amb l'Aalborg, doncs que hi havia aquesta proposta i al final, doncs, els clubs han posat d'acord per fer un traspàs que no és massa habitual amb entrenadors, però al final hi ha un club amb un projecte molt potent.

És un dels equips grans d'Escandinàvia que va quedar campió de Copa, comença la lliga a l'abril i que va disputar la prèvia de la Conference League. Entenc què els objectius són ambiciosos almenys repetir com a mínim aquestes fites, no?
Sí, la veritat és que l'Hammarby és un club especial a Suècia, perquè és un club que històricament no ha tingut una tradició guanyadora massa gran com Goteborg o Malmö. Però hi ha un sentiment amb valors i és el club que mou més espectadors a Suècia amb 28.000 aproximadament des de fa un parell d'anys. Va arribar un grup americà per invertir i, juntament amb el jugador del Milan Zlatan Ibrahimovic com a inversor, volen fer un projecte important, lluitar pels títols. Per tant és un repte en repte molt maco per intentar anar a competició europea cada any. Ara mateix la plantilla és de molt bon nivell. El club porta moltíssimes temporades a primera divisió i es busca competir per títols.

Després de molts anys al futbol escandinau, podem definir aquest tipus de futbol amb un model de joc marcat o cada entrenador vol aportar el seu segell?
Jo penso que el futbol escandinau està en un moment de canvi i sobretot a Suècia. Crec que a Noruega encara es trigarà un temps més a fer aquest canvi i potser Dinamarca ja el va fer fa uns anys cap a un tipus de futbol una miqueta més alemany, molt més basat en transicions i la pilota aturada.

Crec que, això sí, estan en un moment de canvi, amb molts entrenadors nous amb potser més influència estrangera de la que havia tingut els últims 20 o 30 anys. I en aquest sentit, cada club vol implantar un tipus de futbol. Potser el tipus de projecte que tinguin en funció del tipus de cultura de club que tingui, en aquest cas la fam de títols és el club el que vol. Ells volen apostar per un tipus de futbol ofensiu. Crec que els dos últims entrenadors que han tingut així ho han intentat. I per això també m'han trucat a mi per ser un equip dominant amb bon tracte de pilota, que la recuperi aviat i el que he dit sempre, que la gent, independentment del resultat, pugui marxar a casa satisfeta i contenta de veure un partit de futbol.

Vas arribar a Escandinàvia sense fills i ara ja ets pare?
Escandinàvia m'ha donat la possibilitat de ser pare. No m'imaginava això. La vida mai saps com anirà i estic encantat de com ha anat. Vaig arribar el 2017 i el 2018 vaig marxar a Noruega. He estat un any aquí a Dinamarca, on també m'ho he passat molt bé. Fa un any i mig van néixer els dos fills, els bessons, i la veritat és que ha sigut un any i mig bastant intens, però gaudint molt de l'experiència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.