Joan González (Lecce): 'Jugar al SantCu, al Cornellà i al Barça et prepara per a l'elit'

El futbolista santcugatenc, de 21 anys, viu la seva primera experiència al futbol professional italià


  • Comparteix:

Joan González durant un partit amb el Lecce / Foto: Lecce

Joan González durant un partit amb el Lecce / Foto: Lecce

El futbolista santcugatenc del Lecce italià, Joan González, ha parlat sobre el debut al 'calcio' i la consolidació a l'equip titular. González ha destacat que 'tot ha anat molt ràpid i s'han donat les circumstàncies', cosa per la qual ha aprofitat 'l'oportunitat'. El santcugatenc ha explicat que 'el 'calcio' és molt físic, de joc directe i d'aprofitar les oportunitats'. El migcampista és titular indiscutible en un conjunt recent ascendit que ocupa la mitja taula. González es va formar al SantCu per després passar a les files del Cornellà i finalitzar l'etapa del futbol base al juvenil del FC Barcelona. Després de l'etapa blaugrana, el santcugatenc va marxar a l'equip júnior del Lecce, però ràpidament ha fet el salt al primer equip.

ESCOLTA-HO

Explica'ns com un noi del juvenil del Barça arriba a l'equip júnior del Lecce i de cop i volta puja al primer equip. És un guió somiat?
No havia pensat mai que tot arribés tan ràpid. Ha estat un gir dràstic a la meva vida. No he tingut temps per reaccionar.

Per entrar a l'equip i ser titular indiscutible sent tan jove, cal tenir molta confiança no?
Confio en mi mateix. S'han donat les circumstàncies i la sort d'estar allà. He aprofitat l'oportunitat. Hi ha un gran percentatge de jugadors que arriben al professionalisme perquè és el destí. Tenir qualitat, treball i sobretot creure en tu mateix i que ho pots fer.

La teva formació com a futbolista s'inicia al SantCu, Cornellà i Barça. El fet d'encadenar aquests tres clubs, fins a quin percentatge ha incidit en arribar al professionalisme?
Des de petit el fet d'estar en aquests tres clubs et preparen per jugar a l'elit competitivament i tàcticament. No és el mateix començar a jugar a futbol als 15 anys que des de ben petit.

Com definiries el Calcio?
És un futbol molt més físic, directe amb partits decidits per oportunitats aprofitades. La pilota aturada i contraatacs són bàsics. L'afició és increïble, camps amb pistes d'atletisme al mig, però l'afició s'escolta sempre. Ens ajuden molt i es desplacen 3.000 o 4000 aficionats com a visitants.

Et sent estimat a Lecce?
Molt. M'han demostrat la seva confiança i jo els hi he retornat.

Com és el teu dia a dia al futbol italià?
Em desperto, vaig a entrenar al matí, torno i dino. Descanso per la tarda i estudio. Dono una volta per la ciutat amb els companys de l'equip.

Lecce, com és la ciutat?
És molt bonica amb un gran centre històric, li diuen la Florència del sud. La gent és molt amable. Em trobo com si estigués a casa meva.

El Joan González té sostre? Penses amb tornar a la lliga espanyola?
No penso en això. Aquests pensaments fan que el sostre baixi. Cal treballar dia a dia per seguir millorant i gaudir d'aquesta oportunitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.