Xavi Torradas: 'Volem potenciar el vessant femení a l'Aeromodelisme Sant Cugat'

El president del club valora els primers quatre anys de mandat i els nous projectes de futur


  • Comparteix:

Xavier Torradas, president del Club Aeromodelisme Sant Cugat / Foto: Cedida

Xavier Torradas, president del Club Aeromodelisme Sant Cugat / Foto: Cedida

El president del Club Aeromodelisme Sant Cugat, Xavier Torradas, s'ha fixat com a objectiu prioritari, per als propers quatre anys, 'potenciar la vessant femenina de l'entitat, que ara mateix representa un 2% de la massa social'. Torradas creu que cal seguir treballant amb els centres educatius de Sant Cugat 'per donar a conèixer encara més el club'. Sobre projectes de futur, el màxim mandatari, que afronta el segon mandat al capdavant de l'entitat, ressalta que 'electrificar amb 12 vols el camp de vol de Can Graells per carregar les bateries dels avions de radiocontrol és una altra de les prioritats'.

ESCOLTA-HO

Quina valoració fas d'aquests quatre anys de mandat?
Hem aconseguit diferents fites importants. Una d'elles és que tots els socis són més participatius i integrants del club. Un dels objectius principals era donar a conèixer la nostra activitat a Sant Cugat. Sempre hem sigut una activitat esportiva desconeguda dins del municipi.

Primer vam començar amb el festival d'helicòpters 3D que es feia en altres llocs i els vam portar al club i es van fer socis amb l'arribada de pilots de tot el món. Ens va donar molta difusió aquest festival amb l'ajuda dels mitjans.

En segon lloc, l'any passat, amb motiu del 40è aniversari, vam recuperar la Festa del Cel que no es feia al club i va venir molta gent de fora de Sant Cugat i també de la ciutat amb la participació de socis i tot tipus de vols.

Finalment, la introducció a les escoles amb l'ajuda de la regidoria d'Esports i Educació ens ha servit per fer activitats i que molta gent participi amb socis nous i gent jove incorporada.

Quina quantitat de socis teniu?
Som uns 135 socis aproximadament i també en tenim 16 de joves (menors de 18 anys) que paguen la meitat de la quota fins que no compleixin els 18 anys i tampoc quota d'ingrés.

A nivell de pilots, hi ha un pilot que ens ha sorprès amb quatre anys. És la bandera de joventut del club?
Diferents pilots participen en concursos locals i a nivell estatal a la modalitat de planejadors amb Miquel Baldi i Francesc Mora. Tenim un pilot a nivell mundial que és el Joan Rombaut que fa anys va finalitzar vuitè a nivell mundial convertint-se en un esportista d'alt nivell.

Tenim un pilot de quatre anys que és increïble. Té la gent bocabadada. Vola els avions amb molta qualitat i facilitat increïble. És un petit Mozart de l'aeromodelisme. Val la pena venir a veure'l. Vola els caps de setmana, dissabte o diumenge. Els avions són més grans que ell. Vola avions grans amb les mans al darrere. Pilots de fora d'Espanya que venen al club al·lucinen.

Quatre anys més per endavant. Quins objectius tens a les instal·lacions?
Vam començar l'any passar amb la instal·lació de plaques solars senzilles. No tenim corrent elèctric i el cost de portar-la seria enorme amb els permisos que es necessiten.

Hem posat un parell de zones amb plaques solars que alimenten bateries i aquestes permeten carregar bateries d'avions elèctrics per als socis. Si algú té les bateries baixes o poca càrrega se les pot carregar allà. Un dels projectes importants és electrificar amb 12 watts dues o tres zones per carregar bateries. Volem enllestir-ho aquest any.

Del manteniment de les instal·lacions s'ha de fer continuïtat perquè s'envelleixen i estan malmeses. Cal promocionar l'aeromodelisme entre els joves i sobretot que siguin noies. Tenim percentatge de noies molt baix amb un 2% . És una activitat molt maca en promocions als instituts. Hem acollit més persones, hem creat una escola de pilots al club fa quatre anys i seguir amb el manteniment de les instal·lacions i que el club arribi a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.