CARMELA FORTUNY: 'Tornarem a proposar Sant Cugat per acollir l'hospital'

Entrevista

Publicat el 15/abr/08 per Silvia Gonzalez

Ajuntament i Generalitat es reuneixen aquest dimecres per posar fil a l'agulla en temes de ciutat com l'hospital, el tercer CAP i la nova residència. Sobre l'hospital de referència, el consistori no llença la tovallola i proposarà, de nou, Sant Cugat per acollir l'equipament vist el retard que està arrossegant el projecte, que està previst que es construeixi a Rubí.

Escolta-ho

En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons', Carmela Fortuny ha anunciat que l'administració local proposarà la reconversió de l'Hospital General de Catalunya en un hospital públic-concertat que pugui fer les funcions d'hospital de proximitat per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

Fortuny ha assegurat que s'acaba de pressupostar el projecte, i que encara no s'ha fixat la data d'inici d'obres de l'hospital públic, que hauria d'entrar en funcionament a finals de 2009. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania considera que hi ha massa 'inconcrecions' envoltant aquesta iniciativa i es per això que l'Ajuntament proposarà de nou Sant Cugat per acollir aquestes instal.lacions en una reunió amb la consellera de Salut, Marina Geli.

Aquesta trobada també servirà per concretar la data de la primera pedra del tercer CAP, que s'ubicarà al Turó de Can Mates. I just al costat, el consistori voldria ubicar la segona residència pública, cedint 4.000 metres quadrats a la Generalitat. Aquesta és la proposta que hi ha sobre la taula.

La pilota està a la teulada de la conselleria de Sanitat, que està sopesant finançar la meitat de les obres de construcció si el consistori aconsegueix que una entitat sense ànim de lucre assumeixi les obres i la gestió de l'equipament. De tot plegat, en parla Carmela Fortuny en aquesta entrevista que ha concedit a Cugat.cat.