Un nou curs ple de reptes i il·lusió

Ens il·lusiona el nou curs també per que ens permetrà consolidar els programes d'innovació pedagògica de la Xarxa Local


  • Comparteix:

carles.miro

Carles Miró


Publicat: el 11/set/18
Els experts |
PDF

Ens il·lusiona aquest nou curs, que ara tot just encetem, per la posada en marxa del nou institut Leonardo i el projecte de construcció de l'escola La Mirada; dos grans projectes que ens permetran millorar i ampliar el parc d'equipaments educatius de Sant Cugat, ens aportaran novetat i aire fresc a la fesomia del mapa de centres educatius a Sant Cugat. També resulta molt positiu que dos nous centres de secundària, el Liceu Politècnic i l'ANNEF, iniciïn la seva activitat a la nostra ciutat.

Ens il·lusiona el nou curs també per que ens permetrà consolidar els programes d'innovació pedagògica a través de la materialització de la Xarxa Local de Transformació i Innovació Educativa, per que ens permetrà seguir acompanyant els centres en el desenvolupament del decret d'autonomia de centre i ens il·lusiona per que podrem aprofundir amb ells i amb tota la resta de comunitat educativa en el debat i la reflexió.

Seguirem expandint els horitzons en quant a les garanties educatives a través de la consolidació i millora de la tarifació social i les bonificacions a famílies nombroses, monoparentals, múltiples així com la consolidació ajuts per llibres, material escolar i sortides, i tots aquells tipus d'ajut que garanteixin que cap infant perdi oportunitats per raons econòmiques. Seguirem apostant pels programes que reforcin el caràcter de Ciutat Educadora a través d'un nou impuls a les polítiques d'Infància i Joventut amb l'elaboració del nou Pla Local d'Infància (estratègia 0-30 ) i el guardó de Ciutats Amigues de la Infància, l'adhesió al programa Educació 360º o el projecte re-cooperem. I ho farem també ampliant els projectes d'Aprenentatge i Servei, enfortint les relacions entre Escola i Família, revisant i millorant el Pla de Dinamització Educativa tant en la forma com en el contingut per fer d'aquest una eina àgil, actualitzada i que doni resposta a les necessitats de suport als centres en quant a les activitats proposades.

En quant a l'Escola d'Art i Disseny establirem les bases per al desenvolupament del Pla estratègic de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, promovent nous cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, consolidant la oferta actual al Grau Superior, el programa ERASMUS, i posant en marxa la comissió de la diversitat. I a l'Escola de Música i Conservatori tenim l'objectiu de consolidar el projecte Música en Conjunt a tots els centres de primària públics de la ciutat, redissenyar i potenciar amb la direcció del centre i el conservatori el projecte de Batxillerat artístic/musical amb l'institut Angeleta Ferrer, o consolidar projectes conjunts amb la resta d'escoles de música i entitats musicals de la ciutat així com mantenir els intercanvis amb altres escoles de música i conservatoris tant de dins com de fora del país. I com que creiem fermament en el benefici i potencial de les arts plàstiques com a eina educativa i pedagògica per al correcte desenvolupament dels infants i joves, seguirem donant impuls als actuals tallers del Taller Triangle, encetant també una revisió del formats actuals de tallers i estudiant formats vinculats a l'escola.

I per acabar, enguany també estem de celebració!

Les Escoles Bressol Municipals celebren 40 anys de vida al servei de la ciutat i ho volem celebrar amb un munt d'actes i activitats durant el curs, mentre seguim potenciant els projectes d'innovació educativa a través de la activitat de les aules multi sensorials, reforçant i fent palesa la importància d'un bon projecte per aquesta etapa clau, la primera infància.

Carles Miró Altimira és director del Patronat Municipal d'Educació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.