El repte d'un nou curs

'Un curs ple de reptes educatius, de dubtes i de certeses, amb la mirada posada en l'infant'


  • Comparteix:

carles.miro

Carles Miró


Publicat: el 9/set/19
Els experts |
PDF

I com cada inici de curs, una comunitat educativa il·lusionada i esperançada: - 'Aquest sí serà l'any que farem realitat tot allò que ens proposem'- I jo penso: només que l'acabem tant bé com l'hem començat, ja podem estar contents...!

La Martina, amb una emoció especial, se'n va a dormir ben d'hora. Ja ha fet tot el ritual que la mare li ha anat recordant: - 'les dents ben raspallades, el pijama i la flaçada neta, la bossa que enguany estrenem, la carmanyola...ah! i les sabates noves 'que corren més que les de l'any passat...!'-. Tot a punt per passar una nit ben especial, gairebé com la més màgica de l'any.

De bon matí es retrobarà amb les companyes de classe, faran tercer de primària!: - 'potser vindrà alguna nena o nen nou? O potser alguna mestre...Mare! tu ho saps? Tinc ganes de veure com està l'hort, i si han crescut aquells arbres que els de sisè van plantar el dia de la Festa de l'escola...'-.

La Carme, la mare de la Martina, sap que aquest any, per a ella, també serà especial l'escola, assumeix la presidència de l'AFA!. I ho fa esperançada, amb el sentit del deure i la responsabilitat que correspon: 'Aquest curs, més que mai, l'escola necessita una comunitat cohesionada, les famílies hem d'estar al costat del nou equip directiu, jove i carregat d'energia. Haurem de treballar fent pinya, totes juntes, donant suport a les mestres i el mestre (només n'hi ha un, en Ricard de música...) per un projecte viu i il·lusionant. Ho aconseguirem, segur!'-.

A l'escola ja fa dies que s'hi feineja. Les mestres (i en Ricard...) van refrescant el projecte, i el nou equip directiu ho està posant tot a punt per al gran dia: 'Tenim jocs nous i algun moble també d'estrena..., el mòdul està gaire bé enllestit, només falta col·locar-hi algun endoll i ja estarà... buf!. L'edifici antic també ha quedat molt bé amb la darrera capa de pintura que la brigada a fet aquest estiu, la veritat és que li feia molta falta. Ara ja podem començar!'-.

Per endavant, un curs ple de reptes educatius, ple de dubtes i de certeses, amb la mirada posada en l'infant, 'com no pot ser d'altra manera!' i sempre amb un somriure i una paraula dolça als llavis.

Així doncs, és responsabilitat de totes i tots que la Martina gaudeixi de les millors condicions per un curs ple d'emocions, coneixements i aprenentatges; que la Carme senti a la resta de les famílies i l'equip de mestres al seu costat, empenyent, en una mateixa direcció; que el nou equip directiu i el claustre vegin les seves necessitats cobertes per poder assolir els objectius proposats; i com no, que les administracions sapiguem respondre de forma encertada el repte que suposa una bona planificació educativa, sempre viva i canviant.

Que tinguem un bon curs!

CARLES MIRÓ és Coordinador del Patronat Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.