Les armes no eduquen, les armes maten!

"Costa de creure que una activitat pugui ser educativa, quan la persona que ha de transmetre el coneixement ho fa amb una pistola al cinturó"


  • Comparteix:

xenia.amoros

Xènia Amorós


Publicat: el 8/feb/21
Els experts |
PDF

Moltes famílies desconeixen que quan els agents de la Policia Local o els Mossos d'Esquadra van a les escoles i instituts a fer activitats educatives, com ara activitats d'educació viària, de prevenció del ciberassetjament, de prevenció de la violència masclista, etc., ho fan vestint el seu uniforme complet, i aquest uniforme inclou UNA PISTOLA.

Sí, sí, els agents entren armats a les aules.

Costa de creure que una activitat pugui ser educativa, quan la persona que ha de transmetre el coneixement ho fa amb una pistola al cinturó.

En aquestes sessions, tot sovint l'arma acaba resultant el centre d'atenció de l'activitat, perquè, certament, que hi hagi una pistola a la classe és realment impactant!

Però més enllà d'aquest impacte, cal preguntar-se, quins valors estem transmetent a l'alumnat que assisteix a aquestes sessions? Es pot educar en els valors de la convivència, la cura, la cooperació i la solidaritat amb una pistola al cinturó?

La militarització de l'educació i el foment de la cultura de la defensa, enlloc de la cultura de pau, són valors antagònics als que ha de tenir una societat respectuosa i pacífica.

Per això pensem que ha arribat el moment de demanar a l'Ajuntament i a la Generalitat que donin compliment a la moció 55/X1 de 2016 sobre la desmilitarització de Catalunya, i a la resolució aprovada el 18 de setembre de 2020 en què s'instava el Govern a donar compliment a la moció i a 'fer totes les accions necessàries per evitar la presència de cossos policials amb armes als recintes i a les aules d'escoles, instituts, universitats, centres formatius o espais de lleure quan aquests hi assisteixin per fer xerrades de formació viària o de seguretat a les xarxes, entre d'altres.'

Tot just ara, que hem sabut que l'admirat i respectat Arcadi Oliveres, veí de Sant Cugat i un referent en el foment de la cultura de pau, està en una situació de salut molt delicada, ens cal més que mai reivindicar el seu llegat. No hi ha millor homenatge que incorporar el seu llegat a la nostra vida quotidiana: fem desaparèixer les armes de les escoles.

Des de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat apostem per desmilitaritzar l'educació i ja hem demanat a la regidora Pilar Gorina que a les activitats del pla de dinamització s'eliminin les armes.

Informació sobre la campanya Desmilitaritzem l'educació:
http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2021/01/23/campanya-de-centres-educatius-objectors/

Us animem a proposar als vostres centres que s'adhereixin a la campanya Desmilitaritzem l'educació i s'inscriguin com a centres objectors: http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2021/01/22/adhesions-a-la-campanya-de-centres-educatius-objectors

XÈNIA AMORÓS és Presidenta de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.